E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYatırımcılar gelecekteki Fed kararları için sinyal arayacak---

Yatırımcılar gelecekteki Fed kararları için sinyal arayacak

Yatırımcılar gelecekteki Fed kararları için sinyal arayacak
01 Kasım 2022 - 08:21 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

ABD piyasaları, yoğun bir bilanço takvimi ve yatırımcıların FED faiz toplantısına odaklanması ile satıcılıydı. Merkez bankasının iki günlük politika toplantısının bitiminde çarşamba günü faiz oranlarını 75 baz puan artırması bekleniyor, ancak yatırımcılar Fed'in gelecekte faiz oranlarında bir yavaşlama düşünebileceğine dair herhangi bir sinyal arayacak.

Fed'in agresif faiz artırımı politikasından geri çekilebileceği umutları, son haftalarda hisse senetlerini yükseltti ve S&P 500 son iki hafta içinde yaklaşık %9'luk bir getiri sağladı. Politika kararının ardından Fed yetkililerinden gelen yorumlar ve işgücü piyasası verileri, Aralık toplantısından başlayarak gelecekteki faiz artırımları için piyasa beklentilerini şekillendirmeye yardımcı olacak. Asya piyasalarına baktığımızda MSCI'nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniş endeksi %0.7, Avustralya madencilik endeksi önderliğinde %0.65 , Japonya Nikkei %0.95 , Hong Kong'un Hang Seng endeksi %1,52 ve dünkü negatif kapanışa karşın ABD hisse senedi vadeli işlemleri yüzde 0.2 yükselmiş olduğunu görmekteyiz

Avrupa’da enflasyondaki yükseliş ki, Euro bölgesi aylık CPI %1,2 beklenirken %1,5 olurken, yıllık çekirdek CPI beklenti doğrultusunda %5 açıklanmıştı, , FED toplantısı öncesi daha yüksek faiz oranları ve daha şahin duruş beklentilerinin artması Dolar Endeksinin 111,58 yükselmesine , iki yıllık tahvillerin %4.4803 ve gösterge 10 yıllık Hazine bonolarının getirisinin %4.0478'de kalmasına yardımcı oldu.

Zayıf ABD doları, dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisinde yakıt talebinin yavaşlayacağına dair korkuları besleyen Çin'de genişleyen KOVID-19 kısıtlamalarını dengelemesiyle petrol fiyatları yükseldi, Ocak teslimatı için Brent ham petrolü %0.8 artışla varil başına 93.54$'a, ABD WTI ham petrolü, %0.7 artışla varil başına 87.11$'a yükseldi. Brent ve WTI göstergeleri, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve Rusya dahil müttefiklerinin üretimi günde 2 milyon varil (bpd) azaltacaklarını söylemelerinin ardından, Mayıs ayından bu yana ilk aylık kazancını Ekim'de sağladı. Veri gündemine baktığımızda yurtiçinde; İstanbul Sanayi Odası ve S&P Global tarafından hazırlanan İSO imalat sektörü PMI verisi, Türkiye geneli enflasyon rakamı için öncü sinyaller veren İstanbul Ticaret Odası(İTO) perakende ve toptan fiyatlar rakamları ön planda.

Yurtdışında ise; AB tarafında 10 ülkeden gelecek imalat sektörü PMI verilerini , ABD tarafında ise S&P Global imalat sektörü PMI verisinin ardından, ISM imalat sektörü PMI, inşaat harcamaları, JOLTS açılan iş sayılarını takip edeceğiz

Asya borsalarında yükseliş

 

Petrol Fed öncesi artışta

 

Fed'in rotasını emtia belirliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)