E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar FED'in tutanaklarını bekliyor: O saate dikkat!---

Yatırımcılar FED'in tutanaklarını bekliyor: O saate dikkat!

Yatırımcılar FED'in tutanaklarını bekliyor: O saate dikkat!
20 Kasım 2019 - 14:46 borsagundem.com

Fed'in bu yıl 3. kez faiz indirdiği Ekim ayı toplantısına ilişkin tutanaklar bu akşam açıklanacak

Fed Ekim ayı toplantısında faizi bu sene 3. kez indirmiş, Fed Başkanı Jerome Powell gevşeme politikasında duraklamaya yakın oldukları sinyali vermişti. Ekim toplantısına ait tutanaklar bu akşam açıklanacak, tutanaklarda faiz indirimlerinin sonuna gelinip gelinmediğine dair ipuçları aranacak.

Powell Kongre'de geçen hafta yaptığı konuşmada da faizlerin iyi yerde olduğunu belirtmişti.

NatWest Markets Ekonomistleri Kevin Cummins ve Michelle Girard bu akşamki tutanakların kısa vadeli beklentileri değiştirmeyeceğini savundu.

Son toplantısından bu yana ABD verileri Fed'in görüşlerini teyit ederek istihdam piyasasının güçlü kaldığına, hanehalkı harcamalarının büyümeyi desteklediğine işaret etti. Fed'in toplantısı sonrası açıklanan Ekim ayı istihdam verisi de 128 binle beklentilerin üzerinde arttı.

Fed fon vadeli kontratları 2020'de sadece bir faiz indirimi bekliyor.

Bloomberg Ekonomistleri Carl Riccadonna, Yelena Shulyatyeva, Andrew Husby ve Eliza Winger "29 - 30 Ekim toplantısının tutanakları Fed yetkililerinin son dönemde yaptıkları konuşmalar nedeniyle önemini biraz kaybediyor. Başkan Powell, Başkan Yardımcısı Clarida ve diğer bazı yetkililer en azından Aralık ayında beklemede kalmayı tercih ettiklerini açıkladı. Daha güvercin yetkililer dahi bekleyip 75 baz puanlık indirimin etkilerini izlemeyi tercih ettiklerini belirtti." yorumunu yaptı.
 
Goldman Sachs Grup Kıdemli Ekonomisti Jan Hatzius FOMC komitesinin para politikası metninde 'uygun davranacakları' sözü yerine daha nötr bir söylem kullandığını, son 25 baz puanlık indirimin 'döngü ortası düzenlemesi'nin son adımı olabileceğini belirtti. Hatzius "Tutanaklarda politika faizinin yönüne, büyüme ve enflasyon görünümüne dair tartışmaları izleyeceğiz" yorumunu yaptı. Tutanaklarda Fed'in sisteme likidite enjekte etme programların devam edip etmeyeceği de izlenecek.

Fed tutanakları saat 22:00'de açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)