E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcılar Fed'e odaklanırken, bakır fiyatları dalgalı seyretti---

Yatırımcılar Fed'e odaklanırken, bakır fiyatları dalgalı seyretti

Yatırımcılar Fed'e odaklanırken, bakır fiyatları dalgalı seyretti
27 Temmuz 2022 - 08:51 borsagundem.com

Bakır fiyatları, Çin'den daha fazla destek önlemi beklentisiyle desteklenirken, yatırımcılar Fed'in faiz oranı kararı öncesinde büyük oyunlar oynamaktan kaçındı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, erken işlemlerde %0,3 düştükten sonra, TSİ 07.38'de %0,2 artışla 7.547,50 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Eylül vadeli bakır, gün ortasında %0,4 artışla 58.260 yuan/tona (8.610,45 dolar) çıktı.

Analistler, Çin'in gayrimenkul sektörü için kurtarma paketine ilişkin beklentinin, esas olarak temel metal fiyatlarına destek sağladığını belirtti. Ancak analistlere göreIMF'nin resesyonun eşiğinde oldunduğunu belirtmesi, metallere olan talep tarafının pek karlı görünmediği anlamına geliyor.

Öte yandan Avrupa'daki elektrik krizi nedeniyle arz daha sıkı olacağı ve bu nedenle bakır ve çinkonun ana metaller kompleksinde daha iyi performans göstermesinin muhtemel olduğu ifade edildi.

LME'de alüminyum %0,2 artışla 2.427 dolar/tondan, çinko %0,3 düşüşle 3.029 dolar/tondan, kurşun %0,5 düşüşle 2.013,50 dolar/tondan ve kalay yatay seyrederek 24.485 dolar/tondan işlem gördü.

SHFE'de alüminyum %1,6, çinko %0,1, nikel %0,8, kurşun %0,2, kalay ise %1,4 değer kaybetti.

Dalian'da demir cevheri, Çin sanayi karlarının toparlanması ile artışını sürdürdü

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Haziran'da Çin'deki sanayi şirketlerinin karlarının toparlandığını göstermesinin ardından, Singapur'da baskı altında kalmaya devam etmesine rağmen yükseldi.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, sabah işlemlerinde %1,9 artışla 741 yuan/tona (109,50 dolar) çıktı ve rallisini art arda dördüncü güne taşıdı.

Singapur Borsası'nda, en çok işlem gören Eylül kontratı TSİ 06.45'te %1,2 düşüşle 110,80 dolar/tona geriledi.

Çin'in sanayi şirketlerindeki karlar Haziran ayında büyümeye geri döndü, ancak Covid-19'un yeniden canlanmasına ilişkin endişeler gelecekteki fabrika üretimine gölge düşürdü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,2 artarken, sıcak haddelenmiş rulo %0,5 arttı. Paslanmaz çelik %1,1 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür %1,7 ve kok kömürü %1,9 arttı.

Analistler, piyasanın Çin'deki emlak krizinin hızlı bir şekilde çözülmesi konusunda aşırı heyecanlı olmasının olası olmadığını belirterek fonun konut piyasasındaki zayıflığı hızla sona erdirmek için bir oyun değiştirici olma ihtimalinin düşük olduğunu kaydettiler.

Analistlere göre süreç yıllar, hatta on yıllar alabilir.

Avrupa YEK'te de yetersiz

 

Almanya’da tasarruf tedbirleri: Sarayın ışıkları söndürülecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)