E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Yatırımcılar Fed'e fazla odaklanmamalı"---

"Yatırımcılar Fed'e fazla odaklanmamalı"

Yatırımcılar Fed'e fazla odaklanmamalı
09 Mayıs 2016 - 23:39 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı, Fed'in kısa vade para politikası tartışmalarına dikkat çekilmesi konusunda isteksizim." diye konuştu

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Fed'in para politikası tutumunu uygun bulduğunu söyledi çünkü enflasyonun düşük kalmaya devam ettiğini ve istihdam piyasasının gelişebileceğini söyledi.

"Önemli ölçüde fiyat ve ücret baskısının olmaması ve istihdam piyasasına daha çok insanı çekebileceği olasılığına bakarak, şu anki politika tutumunun uygun olduğuna inanıyorum." dedi.

Kashkari, "Tüm sorunlar, daha çok dikkat çekilerek ilerlemeyecek ve bu yüzden para politikası hakkında konuşmaktan yana, doğru eylem planına dair görüşlerim olmasına rağmen çekiniyordum." dedi ve "Bence piyasa katılımcıları Fed'e çok fazla odaklanıyor. Uzun vadeli sorunların çözümüne odaklanılması yerine, Fed'in kısa vade para politikası tartışmalarına dikkat çekilmesi konusunda isteksizim." diyerek görüş bildirdi.

FOMC'de 2017 yılında oy hakkına sahip olacak olan Kashkari, para politikasının tam istihdamı sağlamadaki sınırlı rolünü vurguladı fakat "yine de biraz etkisi olabilir" diye ekleyerek, "eğer işten çıkarılan çalışanları işgücüne yeniden katabilirsek, bunu yapmalıyız." diye konuştu.

Gün içinde Reuters'a röportaj veren Kashkari, Haziran'da faiz artırımının "olası" olduğunu belirterek, 2016 yılındaki faiz artırma sayısının veri dayanaklı olacağını söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı, ABD ekonomisinin bu yıl büyük olaslıkla yüzde 2 büyüyeceğini belirterek, enflasyondaki son artışın Fed'in yüzde 2 hedefi doğrultusunda ne kadar gerçekçi olduğunun belli olmadığını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)