E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar evde kal hisselerine geri dönüyor---

Yatırımcılar evde kal hisselerine geri dönüyor

Yatırımcılar evde kal hisselerine geri dönüyor
10 Temmuz 2020 - 10:56 borsagundem.com

Korona virüs vakalarının ABD’de yeniden yükselişi yatırımcıların geri dönüş hikayesinden vazgeçerek ekonomik kapanmaya uygun hisselere yönelmesine neden oluyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde korona virüs vakalarının endişe verici artışı yatırımcıların stratejilerini değiştirmeleri yönünde zorluyor. Allianz’ın Küresel Yatırımcılar Birimi ABD Yatırım Stratejisti Mona Mahajan Wall Street’te evde kalma uygulamalarıyla uyum gösteren hisselere para akışının hızlandığını belirtti.

Mahajan CNBC’ye yaptığı açıklamada “Döngüsel hisselerin hikayesi şimdilik durdu” ifadelerini kullandı. Döngüsel ticaretin havacılık ve otelcilik gibi sektörleri ilgilendirdiğini belirten stratejist yatırımcıların yeniden açılma sürecinden ayrıldığını belirtti.

Yatırım stratejisti bu değişimi yatırımcılardaki korkuya ve ABD’nin virüsü kontrol altına alma becerisine ilişkin belirsizliğe bağlıyor. Mahajan tüm bu geri dönüşe rağmen iyimserliğini koruyor.

Döngüsel hisselere ilişkin, “Sonsuza kadar ölmüş durumda değiller” ifadelerini kullanan Mahajan “Onu yeniden alevlendirebilecek birkaç şey var” dedi. Stratejiste göre aşının geniş çapta ulaşılabilir olması, virüsün pik noktasına ulaştığına dair verilerin gelmesi ve kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin sonuçlanması döngüsel hisselerin tekrar güçlenmesini sağlayabilir.

ABD seçimlerinin kazananı borsa olacak

Mahajan, “Tarihsel açıdan değerlendirildiğinde özellikle başkanlık seçimleri olmak üzere seçimler bitince borsalar hangi partinin kazandığına bakmaksızın seçimin geride kalması nedeniyle rahat bir nefes alıyor” dedi.

Stratejistin temel pozisyonuna göre hisse senetleri yılın ikinci yarısında daha yüksek bir seviyeye gelecek. Fakat mevsimsel nedenlerden, virüsten ve seçim risklerinden dolayı öngörüleri gelecek birkaç ayda volatilitenin yüksek olduğu bir hisse senetleri piyasası yönünde.

Kasım öncesine dikkat

Eylülle ekim arasındaki süreç borsalar için mükemmel olmayacak” diyen Mahajan, “Bu yıl okulların yeniden açılması ve duyduğumuz kadarıyla virüs vakalarında yeni bir ciddi artış aynı zamana denk gelecek” ifadeleriyle yatırımcıları uyardı.

Bu belirsizlikle savaşabilmek için Mahajan yatırımlarda halter stratejini benimsemeyi ve yeni virüs vakaları konusunda daha başarılı olan iki bölge Çin ve Avrupa’nın değerlendirilmesini önerdi.

Borsadaki düşüşleri bir satın alma fırsatı olarak gören Mahajan, "Çeşitlendirmeyi biraz daha mümkün kılacak alanlar var" dedi.

Küresel borsalarda belirsizlik korkusu

 

Fonlar satışa başladı ralli durdu

 

Borsa İstanbul yurtdışından ayrışamıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)