E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Yatırımcılar daha şahin bir Fed bekliyor---

Yatırımcılar daha şahin bir Fed bekliyor

 Yatırımcılar daha şahin bir Fed bekliyor
27 Şubat 2023 - 08:04 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, 'Son ekonomik veriler ABD ekonomisinin hala çok (fazla) güçlü olduğunu gösterdiğinden, yatırımcıların hala daha şahin bir Fed beklemekteler. ' denildi.

Yurtdışı piyasalarda; güçlü kurumsal sonuçlara rağmen ki şirketlerin %90’nundan fazlası 2022 yıllık verilerini yayınladı ve büyük çoğunluk makro ekonomik fırtınayı beklenenden daha iyi atlamış göründü.

Ama ABD ekonomisinin, iş piyasasının, enflasyonist baskıların dayanıklılığını teyit eden en son makroekonomik verilerle birlikte düşüş eğilimi göstermesi uzun bir süre boyunca daha fazla parasal sıkılaştırma korkusu, kısmı realizasyonları da beraberinde getirdi.

ABD ve Avrupa’dan gelen birkaç veri, fiyatların gidişatına ilişkin endişeleri yeniden alevlendirdi. ABD’de PCE enflasyon rakamlarının Cuma günü beklentilerin üzerinde gelmesiyle, yatırımcılar hafta sonuna, hafta başına göre biraz daha korkuyla girdiler ama durum henüz yatırımcıları karamsar yapacak kadar değil ama endişelendirecek kadar.

Dolar, özellikle ocak ayında beklenenden yüksek PCE enflasyonunun açıklanmasının ardından güçlenmeye devam ediyor. Euro yeniden 1,06 doların altına indi. Faizler/getiriler tarafına baktığımızda ise yatırımcılar, hafta boyunca devlet tahvil getirilerini yükseltmek için geçen Cuma günkü rakamları beklemediler. Hatta, %5,00’e karşı yıllık %5,4’lük bir PCE artışının yayınlanmasının ardından gelen tepkinin, en azından uzun vadede (10 yıl ve daha fazla) sınırlı olduğu bile söylenebilir. Öte yandan, ABD 2 yıllıkları şu anda Mart’ın yükseği olan %4,80’e yakın. Sonuç olarak, 2/10 dağılımı inatla ters çevrilmiş durumda, potansiyel olarak kasvetli bir geleceğin işareti (S&P 500’ün düşük performansı mükemmel bir örnek).

Son ekonomik veriler ABD ekonomisinin hala çok (fazla) güçlü olduğunu gösterdiğinden, yatırımcıların hala daha şahin bir Fed beklemekteler. Bu, petrol de dahil olmak üzere riskli varlıkların fiyatlarını aşağı çekecektir. Avrupa Brent ve ABD WTI için sırasıyla 82.50 ve 76 dolar/varil olan bu hafta düşen petrol fiyatlarına karşın Avrupa’da doğalgaz, Hollanda kriteri için yaklaşık 52 EUR/MWh seviyesinde kapandı. Çinko, alüminyum ve kurşun gibi diğer endüstriyel metaller son beş gün içinde dengelendi. Değerli metallerde tahvil getirilerindeki artış, bir hafta daha düşüşle 1820 USD’de yer alan kısa vadeli altın üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Bu haftanın veri gündemine baktığımızda; Önce ABD dayanıklı mal siparişleri (Pazartesi), ardından Conference Board’un ABD tüketici güven endeksi (Salı). Şubat ayı nihai ISM imalat endeksleri Çarşamba günü açıklanacak. Euro bölgesi enflasyonunun Şubat ayındaki ilk tahminini Perşembe günü alırken, Haftayı, son Şubat PMI endeksleri ve Amerikan  ISM hizmet endeksi (Cuma) ile tamamlayacağız. Kilit veri hangisidir derseniz ise Çarşamba günü ISM İmalat PMI’sında ve Cuma günü Hizmetler PMI’yı deriz. Yurtiçinde ise 4Ç22 GSYIH, Şubat İmalat PMI ve Şubat Enflasyon verilerini takip edeceğiz.

Asya borsaları 'Wall Street' sonrası karıştı

 

Borsada yatırımcı sayısı 128 bin azaldı!

 

Deprem önlemleri, borsayı dengeledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)