E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar borsa yatırım fonlarına yönelmeli---

Yatırımcılar borsa yatırım fonlarına yönelmeli

Yatırımcılar borsa yatırım fonlarına yönelmeli
11 Mayıs 2020 - 12:05 borsagundem.com

FED’in borsa yatırım fonu alacağını açıkladığı şu günlerde The Quadratic ETF’in kurucusu Nancy Davis’e göre yatırımcılar borsa yatırım fonlarına yönelmeli

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Quadratic Capital’in Baş Yatırım Sorumlusu ve Kurucusu Nancy Davis, sadece bir yıl önce borsada işlem gören bir fon piyasaya sürdü. Korona virüs krizi piyasaları vurmaya devam ederken bu fon ayakta kalmayı başardı.

Davis’in kurmuş olduğu yatırım fonu The Quadratic ETF yılbaşındaki seviyesinin %6,5 üzerinde kalmayı başarırken Dow Jones endeksi yılbaşındaki seviyesinin %15 ve S&P 500 endeksi %9,7 oranında altında kaldı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yılbaşındaki seviyesinin %1,2 oranında üzerinde kaldı.

Finansal araştırma şirketi CFRA’nın borsa yatırım fonlarından (ETF) sorumlu Todd Rosenbluth, “borsa yatırım fonlarının pandemi döneminde iyi performans gösterdi” yorumunu yaptı.

Stratejiste göre korona virüsün yarattığı belirsizlik ortamında sabit getirili menkul kıymetlerin volatilitesine karşı tedbir amaçlı borsa yatırım fonlarına yönelmeli.

FED ETF alımı yapacak

ABD Merkez Bankası FED acil kredi programları dahilinde, koşullara uyan Borsa fonlarının (ETF) paylarının alımına başlanmasının beklendiğini duyurdu.

New York FED, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Fed'in özel sektör tahvil alımları yoluyla ikincil piyasa özel sektör kredi imkanı ve birincil piyasa özel sektör kredi imkanı olarak adlandırılan programlar ile kredi sağlamayı bunun hemen ardından yakında başlatacağını belirtti.

Bu kredi imkanları, ABD ekonomisini korona virüs pandemisinin sebep olduğu hasardan korumak için Kongre tarafından Mart ayında onaylanan 2 trilyon dolarlık ekonomik yardım paketi tarafından desteklenmişti. Tüm ülkede işletmeler virüsün yayılmasının önlenmesi için kapatılmış ve bunun sonucu son altı haftada 30 milyonu aşkın Amerikalı işsizlik maaşından yararlanmak için başvuruda bulunmuştu.

Borsalara çok şiddetli satış dalgası yaklaşıyor

Volatilite artmaya başladığına kar satışları güçlenebilir

ABD Hazine Bakanı'na göre işsizlik daha kötü olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)