E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar Avrupa borsalarına yöneldi---

Yatırımcılar Avrupa borsalarına yöneldi

Yatırımcılar Avrupa borsalarına yöneldi
18 Mayıs 2021 - 12:24 borsagundem.com

BofA anketinde Euro Bölgesi hisse senetleri küresel çapta en fazla talep gören hisse senetleri oldu. En çok işlem ise Bitcoin’de gerçekleşti.

BofA Fon Yöneticileri Anketi’ne göre Euro Bölgesi hisse senetleri en fazla ağırlığı artan yatırım aracı oldu. Yatırımcılar Temmuz 2012’den bu yana ilk kez İngiliz hisse senetlerinde alım tarafına geçerek uzun pozisyon aldı.

Micheal Hartnett öncülüğündeki stratejistler, Euro Bölgesi hisse senetleri alokasyonlarının 5 puan artarak yüzde 35 endeks üstü ağırlık ile Mart 2018’den beri en yüksek seviyeye çıktığını ve yüzde 33 endeks üstü ağırlıklı gelişen ülke alokasyonlarını aştığını söyledi.

Ankete katılan yatırımcıların yüzde 35’i enflasyonun, yüzde 27’si varlık alımlarının azaltılmasının, yüzde 15’i ise varlık balonunun en büyük kuyruk riskleri olduğunu belirtti.

Yatırımcı algısının ‘boğa’ tarafında olduğu görülürken, katılımcıların yüzde 69’u trendin üzerinde büyüme ve enflasyon bekliyor.

Ankete göre katılımcıların en yüksek işlemleri yüzde 43 ile Bitcoin’de gerçekleşirken yatırımcıların yüzde 75’i Bitcoin’de ‘balon’ olduğunu düşünüyor.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Enflasyon endişeleri tahvilleri hareketlendirdi

Buffett banka hissesi satıp sigorta hissesi aldı

Borsalardaki balonun perde arkası

Borsa İstanbul'da pozitif ayrışma sürecek mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)