E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcıdan eski altına hücum!---

Yatırımcıdan eski altına hücum!

Yatırımcıdan eski altına hücum!
22 Temmuz 2013 - 14:58 borsagundem.com

Darphane'nin piyasaya sürdüğü yeni ile eski altın arasındaki fiyat farkı yatırımcıyı eski altına yöneltiyor

Darphane'nin son olarak piyasaya sürdüğü yeni altın ile eski tarihli altınlar arasındaki fiyat farkı, yatırımcıyı eski altına yöneltti. Eski tarihli altın kıymete binince kuyumcu esnafı müşterisine zinet altın yetiştiremez oldu.
    Zaman Gazetesi'nden Mustafa Çetin'in haberine göre, zinet altına Yatırım yapan vatandaşlar, altını ucuza getirmenin yolunu buldu. Kuyum sektöründe basıldığı günden sonra bir yılı dolduran zinet eski altın sayılıyor. Buna göre, 2013 yılında basılan altın ile 2012 tarihli altın arasında 5 ile 30 liraya kadar çıkan fiyat farkı bulunuyor. Bu durumu keşfeden yatırımcılara ise kuyumcu esnafı eski tarihli zinet altın yetiştiremiyor. Kuyumcu dükkanlarında eski tarihli çeyrek altın 138 liraya satılıyor. Yarım altın ise 276 liradan alıcı buluyor. 7 gramlık lira altın ise 552 lira olurken, 2.5'luk büyük altın ise bin 380 liradan alıcı buluyor. Buna göre, 2,5'luk zinet altını müşteri 2013 tarihli olandan 30 lira daha ucuza alabiliyor. 7 gramlık lira altını ise 18 lira daha ucuza temin edebiliyor. Çeyrek altında ise bu fark 5 liraya tekabül ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)