E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYatırımcıdan Engin Yeşil ihtarnamesi---

Yatırımcıdan Engin Yeşil ihtarnamesi

Yatırımcıdan Engin Yeşil ihtarnamesi
11 Nisan 2014 - 23:31 borsagundem.com

Bir yatırımcı zarara uğrattığı gerekçesiyle Engin Yeşil hakkında dava açılması talebiyle Yeşil Yatırım Holding Yönetim Kurulu'na ihtarname geçti

BORSAGUNDEM.COM
Mağdur hissedarlar ile şirketi zarara uğratmak ve görevi kötüye kullanmakla suçlanan Yeşil Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Engin Yeşil arasındaki hak arama mücadelesi bitmiyor. Ahmet Atak adlı yatırımcı işin peşini bırakmıyor. Son Genel Kurul’da ibra edilmeyen Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Engin Yeşil hakkında sorumluluk davası açılmasını isteyen yatırımcı, Yönetim Kurulu’nun bu konuda sessizliğini bozmaması üzerine yeniden harekete geçti.
İlk talebine Engin Yeşil tarafından, ‘sorumluluk davası açılmayacak’ yanıtını alan Ahmet Atak adına, Yönetim Kurulu Başkanı’yla birlikte 4 Yönetim Kurulu Üyesine (Işık Gökkaya, Yaşar Altıparmak, Mehmet Erktin, Berrin Önder) noter kanalıyla yeni bir ihtarname gönderildiği ortaya çıktı. İhtarnamede, Atak adına, esas sermayesi toplamında 471.046 B grubu ile azlık hakkı pay sahibi sıfatıyla ortağı bulunduğu Şirket’ten, ibra edilmeyen Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Engin Yeşil hakkında sorumluluk davasının açılması talep edildi. İhtarnamede, yargı yoluna gidilmemesi halinde Yönetim Kurulu Üyeleri için de adli, idari ve cezai takibatta bulunulacağı belirtildi. 6 aydır hukuk mücadelesini yürüten yatırımcının, bu iki taleple ilgili gelişmeler konusunda SPK’ya da bilgi verdiği öğrenildi.
 
İŞTE O İHTARNAME
 
Yeşil Yatırım Holding’e gönderilen ve  Borsagundem.com’a ulaşan ‘ihtarname’de şu ifadeler yazılı:

KONU
Şirketinizin esas sermayesi toplamında   azlık hakkı pay sahibi sıfatıyla müvekkilim adına şirketinizden, ibra edilmeyen yönetim kurulu başkanı Kamil Engin  Yeşil hakkında sorumluluk davası açılmasını talebimizin takdimidir.
AÇIKLAMALAR
1)      Sayın Muhataplar, bilindiği üzere müvekkilim Ahmet Atak, 471.046 B  grubu pay ile şirketinizin esas sermayesi toplamında azlık hakkı pay  sahibidir.
2)      Bilindiği üzere, 30 Eylül 2013 tarihinde yapılmış, 01.01.2012 ila 31.12.2012 hesap dönemine  dair 2012 Yılı Olağan Genel Toplantı Sonucu/Ertelenen Maddeler ’e ilişkin http:/kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=312094 adresinde de KAP duyurusu yapılmış olan, olağan genel kurul toplantısı  tutanağının  sonuç kısmında açıkça anlaşıldığı üzere; ‘2012 yılı çalışmalarından dolayı yönetim kurulu başkanı ve hakim ortak Kamil Engin Yeşil’in ibrası oylamaya sunulmuş ancak yapılan oylamada müvekkilim Ahmet Atak’ın 471.046 adet olumsuz oyuna karşılık  kullanılan 99 olumlu oy ile yönetim kurulu başkanı Kamil Engin Yeşil’in ibra edilmemiştir.’
3)      Müvekkilim Ahmet Atak yönetim kurulu üyeleri ile denetçiyi ilgili tutanakla ayrıntıları ile açıkladığı sebeplerle ibra etmemiş ve dava açma hakkını saklı tuttuğunu tutanağa geçirtmiştir.
Müvekkilim şirketinizin esas sermayesi toplamında azlık hakkı pay sahibi sıfatıyla şirketinizden, ibra edilmeyen yönetim kurulu başkanı K amil Engin Yeşil hakkında sorumluluk davası açılmasını talep etmektedir.
 
SONUÇ VE SİSTEM
 
Sayın Muhataplar, işbu ihtarnamemiz ile birlikte dile getirdiğimiz talebimiz üzerine en geç ve her halde bir ay içerisinde ibra edilmeyen yönetim kurulu başkanı Kamil Engin Yeşil hakkında dava açılmasına karar vererek ilgili mahkeme nezdinde sorumluluğuna girilmesi  ve şirketimizin uğradığı zarar ve ziyanın tazmin ettirilmesi için yargı yoluna müracaat edilmesini; aksi  takdirde; şirketiniz yönetim kurulu üyeleri hakkında; gerek şirketinizin genel olarak kötü yönetimine seyirci kalmak ile zarara uğratılması ve ayrıca işbu ihtarımıza rağmen ibra edilmeyen şirket yönetim kurulu başkanının hakkında talebimiz üzerine dava açmamanız nedeniyle, halka açık şirketinizde görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçları başta olmak üzere, müvekkilimin ibra edilmeyen yönetim kurulu başkanı Kamil Engin Yeşil  hakkında şahsen açacağı sorumluluk davası nedeniyle, başta yapacağı tüm yargı giderleri ve avukatlık ücreti olmak üzere uğradığı ve bahse konu davayı açmamanız nedeniyle müvekkilimin daha da uğrayacağı tüm zarar ve ziyanın bizzat şahıslarınız marifetiyle tazmini için haklarınızda adli, idari ve cezai takibatta bulunacağımızı ve son olarak işbu ihtarnamemizin tüm içeriği ile birlikte; başta diğer ortakları mız olmak üzere kamuoyunca bilinmesi için KAP ’ta yayınlanmasını ihtaren tebliğ ederim.    
İHTAR EDEN AHMET ATAK VEKİLİ AV. VURAL ERGÜL”
                                                            

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 4,70
En Yüksek: 4,31
En Düşük: 4,03
Değişim 9,81 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,56
İşlem Hacmi 67.383.462
Toplam Adet: 14.501.556
Ağırlıklı Ort.: 4,17
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)