E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcı Tazmin Merkezi aidatlarında indirim uygulanacak---

Yatırımcı Tazmin Merkezi aidatlarında indirim uygulanacak

Yatırımcı Tazmin Merkezi aidatlarında indirim uygulanacak
20 Aralık 2016 - 10:08 borsagundem.com

TSPB Başkanı İlhami Koç "Önümüzdeki yıl Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne ödenen aidatlarda yüzde 50 oranında bir indirim uygulanacak" dedi

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı İlhami Koç, önümüzdeki yıl Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne ödenen aidatlarda yüzde 50 oranında bir indirim uygulanacağını söyledi.
Koç, Sermaye Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş'ın, finans merkezi olma hedefini destekleyecek başta vergi ile ilgili konular olmak üzere önerilerini beklediğini söylediğini ifade etti.

Koç yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ülke ve sektör olarak zor bir yılı geride bırakıyoruz. 2015 yılında aracılık sektörünün karı %16, portföy yönetimi tarafında ise %9 artmıştı. Bu yıl ise bunun tam tersine bir gelişme yaşandı. Aracı kurumların karı yılın ilk 9 ayında %21 oranında düşerken, portföy yönetimi şirketlerinin karı yalnızca %2 arttı. Bu yıl, 12 aracı kurum, 2 portföy yönetimi şirketi faaliyetini durdurdu, birleşti ya da el değiştirdi.Böyle bir ortamda 2017 yılı bütçemizi hazırlarken üyelerimizin hassasiyetlerini gözettik ve her zamankinden çok daha titiz davrandık. Birliğimizin gelirleri üyelerden aldığı aidat ve gider paylarıyla bir kısım faaliyetlerinden elde ettiği diğer gelirlerden oluşuyor. Statümüz gereğince, son iki yıldır gelir fazlalarımızı yedek akçe
olarak ayırmak zorunda kaldığımız için, 2017 yılında gelir bütçemizin önemli bir kısmı üyelerimizden aldığımız aidat ve gider paylarından oluşmaktadır.
Aidat ve gider paylarının esasen üyelerimiz için bir maliyet kalemi olduğunun Birlikten Haberler bilinciyle gider bütçemizi dikkatle oluşturmaya çalıştık. Bu doğrultuda, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl içinde kaldıraçlı işlemler ve uyuşmazlıkların çözümü konusunda yeni ve önemli görevler üstlenmemize rağmen, böyle bir ortamda 2017 yılı gider bütçemizi 2016 yılına göre sadece %3 artış olacak şekilde hazırladık.
Genel Kurulumuzda bir de olumlu haber aldık. Genel Kurul toplantımıza katılan ve açılış konuşmasını yapan SPK Başkanı Sayın Dr. Vahdettin Ertaş güzel bir gelişmeyi bizlerle paylaştı. Sayın Başkan,
önümüzdeki yıl Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne ödenen aidatlarda yüzde 50 oranında bir indirim uygulanacağını belirtti. Vergi tarafında sağlanan olumlu gelişmelerden sonra maliyetlerimizi azaltıcı böyle bir karar alınması bizleri oldukça mutlu etti.
Sayın Ertaş’ın Genel Kurulumuzda bizlerle paylaştığı bir hususu daha sizlere duyurmak istiyorum. Sayın Başkan, finans merkezi olma hedefimizi destekleyecek başta vergi ile ilgili konular olmak üzere
önerilerimizi beklediklerini ifade ettiler. Bu konudaki görüş ve önerilerinizi 23 Aralık 2016 tarihine kadar Birlik ile paylaşmanızı bekliyoruz. Böylece, zaman zaman birbirimizle paylaştığımız fikirleri bir araya getirip Kurul’a iletmiş olacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)