E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcı mobile kaydı işlem hacmi arttı---

Yatırımcı mobile kaydı işlem hacmi arttı

Yatırımcı mobile kaydı işlem hacmi arttı
10 Mart 2017 - 13:28 borsagundem.com

Gedik Yatırım Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Pamir yatırımcıların mobile kaydığını, böylece işlem hacimlerinin arttığını söyledi

Gedik Yatırım Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir, "Artık yatırımcılar bilgisayarın başında kilitlenmek zorunda kalmadan devamlı işlem yapabilir hale geldi. Böylece işlem hacimleri arttı. Erişim, bilgiye ulaşım kolaylaştı, işlemler artık ağırlıklı olarak mobile kaydı." dedi.

Can Pamir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşteri odaklı talep doğrultusunda, müşteri ihtiyacının karşılanması için teknoloji yatırımlarına çok önem verdiklerini ifade ederek, sektörde teknolojiye yatırım yapan şirketlerin pazarı ileri götüreceğini, günümüzde artık teknolojinin işin içine katılmasıyla yatırımcıya sunulan katma değerin üst seviyelere çıktığını söyledi.

Gedik Yatırım olarak teknoloji alanında her zaman için lider firma olmaya çalıştıklarını belirten Pamir, şunları kaydetti:

"Türkiye'de işlem hacimlerindeki artış biraz da mobilitenin yaygınlaşmasından geliyor. 2000-2010 dönemine baktığınızda işlem yapabilmek için tek kaynağınız masaüstü bilgisayar ya da telefondan arama yöntemiydi. Yatırımcılarda, 2010-2012 döneminde yavaş yavaş mobil cihazlardan bilgi akışlarını takip etme olanağını gördük. O dönem cihazların daha az teknolojik olması ve bugünkü kadar iyi görünmemesi nedeniyle mobilde çok işlem yapıldığını görmüyorduk.

İnsanlar mobilden takip edip telefonla işlem yapmaya başladıkça işlem hacimleri artmaya başladı. Şimdi teknolojinin gelişmesi ile daha da ileriye gittik, yatırımcılar hem şimdi mobilden verileri takip ediyor hem de işlem yapıyorlar. Artık yatırımcılar bilgisayarın başında kilitlenmek zorunda kalmadan devamlı işlem yapabilir hale geldi. Böylece işlem hacimleri arttı. Erişim, bilgiye ulaşım kolaylaştı, işlemler artık ağırlıklı olarak mobile kaydı"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)