E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcı ilgisi banka hisselerini coşturdu---

Yatırımcı ilgisi banka hisselerini coşturdu

Yatırımcı ilgisi banka hisselerini coşturdu
13 Ocak 2020 - 16:04 borsagundem.com

Zayıflayan gelirlerin yeniden artışı, 2019’un sonunda bankaları piyasanın en iyi performans gösterenler arasına soktu. Hisseler yüzde 36 yükseldi.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yılda ABD bankaları aleyhinde pek çok şey oldu. Faiz oranlarının düşmesi, kredi büyümesinin yavaşlaması, sermaye kurallarındaki belirsiz değişmeler ve dalgalı sermaye piyasaları bunlara örnek gösterilebilir.

Faiz oranların inmesiyle kazançları düşen bankaları konut piyasasının büyümesi ve konut kredilerinin artması kurtardı, gelirler yeniden toparlandı.

Wall Street Journel’ın haberine göre tüketicilerin beklentilerini karşılayan büyük bankalar yatırımcıların ilgisini çekti. Bankaların son dört çeyrek için kazanç bildirdikleri ayın 10’uncu ile 30’uncu günlerinden itibaren sektör hisseleri S&P 500'de yaklaşık yüzde 4 değer kazandı.

ENDEKSİN ÜZERİNDE PERFORMANS

2019’un sonunda bankalar piyasanın en iyi performans gösterenler arasında yer aldı: S&P 500 endeksi  % 29 artarken bankacılık hisseleri % 36 arttı.

S&P 500'deki bankalar, defter değerlerinin ortalama 1,3 katında işlem görmektedir - mali krizden bu yana herhangi bir zamanda en yüksek katları. 2018 yılında faizlerin daha da yükseleceği beklentisi hisselerin aşırı yükselmesine sebep olurken onu büyük bir düşüş izledi.

Uzmanlar 2020’de Amerika Merkez Bankası (FED)’in 2020’nin sonuna kadar faiz indirme kararı alacağını öngörmüyor. Net faiz marjlarına ilişkin görünüm istikrar kazandı. Yazıya göre ABD’nin beş büyük bankası faiz oranlarının düşmeyeceği görüşünde.

KÜÇÜK BANKALAR İÇİN DURUM KRİTİK

ABD’nin küçük bankaları için durum tam tersi gözükmekte. Çoğu ticari ve endüstriyel kredilere ağırlık verdiği için küçülmeye gitmekte. Aralık ayının sonunda 2011'den bu yana ilk kez negatif bir haftalık büyüme gerçekleşmiştir.

Wall Street Journel’ın haberinde, “Uzun vadeli yatırımcıların üzerinde durması gereken, düşük oranlara karşı en iyi savunmayı oynamaktan daha fazlasını yapan bankalar bulmak” ifadesi yer aldı.  “Özellikle teknoloji yatırımı yoluyla gider verimliliğinde büyük kazanımlar sağlayan bankalar, uzun vadede çok kara geçecektir” denildi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)