E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYatırıma yönelik çalışma bugün Meclis'e sevk edilecek---

Yatırıma yönelik çalışma bugün Meclis'e sevk edilecek

Yatırıma yönelik çalışma bugün Meclis'e sevk edilecek
23 Haziran 2016 - 19:14 borsagundem.com

Maliye Bakanı Ağbal, "Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmayı Maliye Bakanlığı olarak tamamladık, inşallah bugün meclise sevk edilecek" dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmayı Bakanlık olarak tamamladıklarını belirterek, "İnşallah bugün Meclis'e sevk edilecek." dedi.

Ağbal, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Maliye Bakanlığı olarak gündemlerinde bulunan yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmayı tamamladıklarını bildiren Naci Ağbal, "İnşallah bugün Meclis'e sevk edilecek. Yatırımlar ve işletmeler üzerindeki dolaylı vergi yüklerini aşağı çekiyoruz. Damga Vergisi, harçla ilgili önemli vergi istisnaları getiriyoruz. Uluslararası yatırımların Türkiye'ye daha fazla gelmesi noktasında da mevzuattaki belirsizlikleri ortadan kaldırıyoruz." diye konuştu.

Birçok global şirketin bölgesel operasyonlarını belli bir ülkeden yönettiğine dikkati çeken Ağbal, "Türkiye kendi bölgesinde jeopolitik konumu, ekonomik gelişmişlik seviyesi, ekonomik ve siyasi istikrarı itibarıyla bu anlamda en iyi ülke. Dolayısıyla bu konuyla ilgili yaptığımız düzenleme ile Türkiye'nin bölgesel yönetim merkezlerinin kurulduğu bir ülke olmasını sağlayacağız. Önemli vergi avantajları getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Çeklerle ilgili bir takım sıkıntılar bulunduğunu, piyasada karşılıksız çıkan çekler konusunda rahatsızlıklar yaşandığını dile getiren Bakan Ağbal, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığımız, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız birlikte çalıştılar. Biz de Maliye Bakanlığı olarak çalışmaya katkı verdik. Çalışmada çeklerle ilgili meseleleri çözecek düzenleme de olacak.

Paket içerisinde şirket kuruluşlarının kolaylaştırılması ve şirket kuruluş maliyetlerinin aşağı çekilmesiyle ilgili de düzenlemeler var. Önemli konulardan bir tanesi de iflas ertelemeydi. Burada da piyasada bir takım yakınmalar vardı. Özellikle alacaklıları gerçekten tedirgin eden uygulamalar vardı. Yaptığımız çalışmada iflas erteleme sistemini, tarafların hak ve menfaatlerini dengeleyecek yeni bir sisteme getiriyoruz. Alacaklıları tedirgin eden uygulamaların önüne geçiyoruz. İflas ertelemeyi gerçekten zor duruma düşen şirketler bakımından uygulanacak bir modele dönüştürüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)