E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYatırım kuruluşlarından istihdam tahmini---

Yatırım kuruluşlarından istihdam tahmini

Yatırım kuruluşlarından istihdam tahmini
07 Haziran 2019 - 12:52 borsagundem.com

Bugün açıklanacak tarım dışı istihdam rakamı yatırımcılar, ekonomistler ve ABD Merkez Bankası politika yapıcılarının radarında olacak, önde gelen kurumlar veriden beklentilerini paylaştı.

Mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinde ticaret savaşlarının istihdam piyasasını nasıl etkilediği ve faiz indiriminin yakın olup olmadığına dair işaretler aranacak.

Nisan ayında 263 bin artan tarım dışı istihdamın Mayıs ayında 175 bin artması, işsizlik oranının 49 yılın en düşük seviyesi olan % 3.6'da kalması, ücret artışlarının ise 3. ayda da yılık %3.2'de kalması bekleniyor.

ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMINDA ZAYIFLIK SİNYALİ

Çarşamba günü açıklanan özel sektör istihdam verisi Mayıs'ta sadece 27 bin artarak 2010'dan beri en düşük artışı kaydetmişti. Beklenti 185 bindi. Beklenenden düşük geen veri, tarım dışı istihdam verisinin de düşük geleceği endişesine yol açtı.

PANTHEON MACROECONOMICS

Kurum istihdamın 100 bin artmasını, işsizlik oranının % 3.6 olmasını bekliyor.

Şef EKoonmist Ian Shepherdson şunları söylüyor; "En kötü senaryoda, istihdam verisi sıfıra yakın olsa bile piyasaların veya Fed'in panik yapması yanlış tepki olur. Bu durum trend değişimi anlamına gelmez"

BLOOMBERG ECONOMİCS

İstihdamın 160 bin, işsizliğin % 3.6, yıllık ücret artışının %3.2 olması bekleniyor.

WELLS FARGO

İstihdamın 180 bin artmasını, yıllık ücret artışının %3.2 olmasın bekliyor.

Kıdemli Ekonomist Sam Bullard "İsdtihdam artışı özel sektörde geniş çaplı olabilir. İmalat sektörü ve ticaret/ulaşım sektörleri ticaret savaşının etkileri açısından yakından izlenecek." yorumunu yaptı.  
 
NATWEST MARKETS

İstihdamın 185 bin artması, işsizliğin % 3.6, ücret artışının % 3.2 olmasını bekliyor.

Ekonomistler Michelle Girard ve Kevin Cummin "Görünüme dair artan belirsizlik ve Nisan'da trendin üzerinde rakamlar nedeniyle Mayıs ayında aşağı yönde bir sürpriz çok da şaşırtıcı olmaz" değerlendirmesini yaptı.

MORGAN STANLEY

İstighdamın 189 bin, işsizliin % 3.6, ücretlerin % 3.2 olması bekleniyor.

Şef Ekonomist Elllen Zentner zayıf gelen ADP özel sektör istihdam verisinden sonra hafif aşağı yönlü riskler gördüğünü belirtiyor.

GOLDMAN SACHS

195 bin istihdam, % 3.6 işsizlik, % 3.1 ücret artışı bekliyor.

UBS

İstihdamda 208 bin artış, işsizlikte ise % 3.7'lik rakam bekliyor.

Ekonomist Robert Martin "Ticaret savaşlarının ivmelenmesinin bu ayki rakamlara etkisi olmasını beklemiyoruz. Aksine güçlü ekonomik göstergelerin istihdamı desteklemeyi sürdürmesini bekliyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)