E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Yatırım gurusu Buffett'tan kritik uyarı ---

​Yatırım gurusu Buffett'tan kritik uyarı

​Yatırım gurusu Buffett'tan kritik uyarı
07 Nisan 2015 - 09:54 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Buffett, dalgalanmalar nedeniyle yatırımcıların para kaybedebileceğini söyledi

ABD'nin en zengin yatırımcılarından Warren Buffett, dalgalanma ve riski aynı algılayanların bu durumdan büyük zarar edeceğini söyledi. 

ABD'nin ve dünyanın en zengin kişilerinden Warren Buffett'ın, hissedarlarına yazdığı yıllık mektuptan detaylar gelmeye devam ediyor. 
Buffett, mektubunda hissedarlarını ve diğer yatırımcıları volatilite ve riskin aynı şeyler olmadığı konusunda uyardı. 

Buffett, "Volatilite riskle aynı şey değildir ve bunu böyle düşünen herkes cebinden para kaybedecektir" dedi.

Yatırım gurusu, "Borsa fiyatları nakit yatırımlara kıyasla her zaman daha volatil olacaktır. Uzun vadedeyse, kur hakimiyetindeki yatırımlar daha riskli yatırımlara dönüşür ve hatta zaman içinde alınmış, çeşitlendirilmiş hisse senedi yatırımlarından bile daha riskli hale gelebilir. Yatırımcılar için işletme okullarında öğretilmeyen bir ders varsa o da volatilite ile riskin aynı şey olmadığıdır. Volatilite ile risk birbirinden çok uzak kavramlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32307 Nisan 2015 12:39

    LENN PARA KAYBERDERSEK SENİN MİLYARLARIN VAR TELEFİ EDER YATIRIMCILARIN ZARARLARINI......HAHHAHA ULEN SON YILLARDA NE KADAR ÇOK DÜŞÜNÜYORLAR YATIRIMCILARIN KAZANÇ YADA ZARARLARINI.........HAHAHAHA.:)))

  • yatırımcı07 Nisan 2015 11:02

    adam doğru söylemiş örneğin bizim gibi piyasalarda uzun zamandır dalgalanma var ve dolayısıyla volatilite yüksek.risk alınca varlık fiyatı ya düşer ya yükselir ama dalgalanmada misal senedi örnek verelim piyasaya uyar piyasa düşüyor diye korkarsın satarsın yükselir yüksekten alırsın düşer tekrar satarsn yükselir ve para falan kalmaz....dalgalanmada önemli olan ritmi tutturabilmektir...

  • varol07 Nisan 2015 10:17

    zaten lügata bakarsan volatilite ile riskin ayni sey olmadigini okursun !!!