E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYatırım Finansman'a para cezası---

Yatırım Finansman'a para cezası

Yatırım Finansman'a para cezası
15 Şubat 2018 - 20:07 borsagundem.com

SPK, Yatırım Finansman'a 67 bin 221 lira idari para cezası kesti

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Yatırım Finansman Menkul Değerler nezdinde yürütülen incelemeler sonucunda, kuruma idari para cezası uygulanacağını açıkladı.

SPK bülteninde konu ile ilgili yer alan bilgilere göre Yatırım Finansman, iç denetim sisteminin, süreçlerin işletilmesine imkân verecek nitelik, yeterlilik ve etkinlikte idame ettirilmemesi ve geliştirilmemesine ek olarak, yönetim kurulunun, aracı kurumun kurumsal yapısına uygun ve etkin bir iç denetim sisteminin kurulması ve sürdürülmesine yönelik sorumluluğunu yerine getirmesinde yetersiz kalması ve risk yaratabilecek işlevlerin, çapraz kontrole imkân verecek şekilde farklı personelin sorumluluğuna verilmemesi sebebiyle 22 bin 407 lira para cezası ödeyecek.

Bu cezaya ek olarak Kurul, Yatırım Finansman tarafından hesap ilişkisi içinde bulunulan müşterinin izinsiz aracılık faaliyetinin takibine yönelik yükümlülüklere uyulmadığı ve vekâletsiz işlem yapılmasına imkân verildiğinin tespit edilmesi sebebiyle de kurumu 44 bin 814 lira para cezasına çarptırdı.

Bu bilgiler neticesinde Yatırım Finansman'a kesilen toplam ceza, 67 bin 221 lira oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)