E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYasin El Kadı tam sayfa ilan verdi---

Yasin El Kadı tam sayfa ilan verdi

Yasin El Kadı tam sayfa ilan verdi
20 Ocak 2014 - 13:18 borsagundem.com

Yolsuzluk operasyonunun 2. dalgasında adı geçen Suudi milyarder işadamı kendini savundu

Türkiye’yi  sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında ikinci dalga soruşturmasında haklarında gözaltı ve mal varlıklarına tedbir kararı verilen işadamları arasında adı geçtiği iddia edilen Yasin El Kadı kendini savundu.

ABD yönetiminin El Kaide ile bağlantılı olduğunu öne sürdüğü ancak Başbakan Erdoğan’ın, “Kendisini tanıyorum, inanıyorum, güveniyorum ve kefilim” sözleriyle destek verdiği Suudi milyarder suskunluğunu gazete ilanıyla bozdu.

Suudi işadamı Yasin El Kadı, “El Kaide veya herhangi bir terör örgütü ile ilintili olduğum yönündeki haberler iftiradan ibarettir” dedi. Kadı’nın, Hürriyet Gazetesi’ne verdiği ‘savunma’ ilanında şu ifadeler yer aldı:

“Son zamanlarda hakkımda, Türkiye’de yayın yapan bazı basın yayın organları ile kimi kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından basın etik kurallarına uymayan, insan haklarına aykırı, hem Türkiye hem de dünya kamuoyunu bilinçli olarak yanıltmak maksadı güden haberler yapıldığını ve beyanlarda  bulunulduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyorum.

Türkiye kamuoyuna açıkça ifade etmek isterim ki; “el-Kaide veya herhangi bir terör örgütü ile ilintili olduğum” yönündeki haber ve yorumlar gerçeği yansıtmayan, itham ve iftiralardan ibarettir.

Batılı bazı ülkelerdeki aynı içerikli yalan ve iftira haberlerine karşı Avrupa’da ve Birleşmiş Milletler nezdinde açmış olduğum davalar sonucunda 2007 yılında İsviçre, 2008 ve 2010 yıllarında Avrupa Birliği ve İngiltere, yine ABD’nin ve diğer ülke temsilcilerinin de bulunduğu 05.10.2012 tarihli Birleşmiş Milletler yetkili organları tarafından verilen kararla suçsuzluğum ispatlanmıştır.

Söz konusu iddialarla ilgili Türkiye’de de adli makamlar tarafından soruşturma yürütülmüş ve hakkımda “takipsizlik” kararı verilmiştir.  T.C Bakanlar Kurulu’nun 11.10.2012 tarihinde almış olduğu ve Resmi Gazete’de yayımlanmış kararı ile aleyhimdeki bütün idari kısıtlamalarda kaldırılmıştır.
Birçok ülkede “suçsuz ve masum” olduğum mahkemeler ve uluslararası kuruluşlarca karara bağlanmıştır. Dünyanın hiçbir ülkesinde iddia edilen konuda hakkımda açılmış ve devam eden bir dava da bulunmamaktadır. Yapılan bu asılsız haber ve yorumlara karşı avukatlarım aracılığıyla ilgililer hakkında her türlü yasal yollara başvurulacaktır… ”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kahABD20 Ocak 2014 14:53

    Adamn milyrları yahudi bankaları veya abd bankalarında olsa adam mesıh ilan edererdı...avrupa ve abd nın korktuğu nokda bu petrol milyarderlerının parayı Turkıyeye taşmaları...

  • vatandaş20 Ocak 2014 13:39

    başbakan sana kefilse bende sana güveniyom

  • ALİ ACUN20 Ocak 2014 13:38

    MİLYARDER KADI PARALARINI AMERİKAYA YATIRMADIĞI İÇİN AMERİKA TARAFINDAN ÇAMUR ATILIYOR,PARALARINI AMERİKAN BANKALARINA KOYSAYDI HER ŞEY SÜT LİMAN OLUR AMERİKANIN BİR NUMARALI ADAMI OLUR,VANPİR KAPİTALİST AMERİKANIN AYAK OYUNLARI,AMERİKA HEP AYAK,DÜMEN OYUNLARIYLA,DÜNYANIN PİSLİK JANDARMASININ UCUBELERİ......