E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYasef Mitrani girdi AVOD’a tedbir geldi---

Yasef Mitrani girdi AVOD’a tedbir geldi

Yasef Mitrani girdi AVOD’a tedbir geldi
11 Mart 2022 - 10:26 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) haklarında sık sık yasak ve tedbir kararı aldığı iki isim bir araya geldi, Borsa İstanbul hisselerdeki olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle tedbir kararı aldı.

BORSAGUNDEM.COM

AVOD Gıda sermayesini 180 milyon lira bedelli artırarak 270 milyon liraya çıkardı. Ancak yatırımcıdan yeterli talep gelmeyince satılamayan hisseler Nazım Torbaoğlu tarafından satın alındı. Daha sonra SPK’nın hakkında çok sayıda suç duyurusu ve yasak getirdiği Yasef Mitrani’ye devredildi. 

Aracı kurum bedelli sermaye artırımı süreci sonrası KAP’a şu açıklamayı gönderdi:

“Ortaklarımızın yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 1.831.340,226 TL olup, kalan paylar, 4 – 7 Mart 2022 tarihlerinde 2 iş günü süreyle İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş Birincil Piyasada, "Borsa'da Satış" yöntemi ile 1,00 TL nominal değerden az olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş.'de Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.”

4 Mart tarihinde Nazım Torbaoğlu tarafından hisselerin satın alınacağı KAP’a bildirildi. 7 Mart yani satış sürecinin son işlem gününde Yasef Mitrani tarafından KAP’a gönderilen açıklamada, satışa sunulan yani Nazım Torbaoğlu’nun satın alacağını açıkladığı 1.831.340,226 TL nominal değerli payların 1.831.340,226 TL nominal değerindeki payları Yasef Mitrani’nin satın aldığı duyuruldu. Alınan hisseler yüzde 5 oranını geçtiği için mecburi bir açıklama yapılmış oldu.

 

HİSSEDE OLAĞANDIŞI FİYAT VE MİKTAR HAREKETLERİ NEDENİYLE TEDBİR KARARI ALINDI

Hisseler Yasef Mitrani’ye geçtikten sonra olağandışı fiyat ve miktar hareketleri arttı. Bunun üzerine hissede tedbir kararları devreye girdi. Borsa İstanbul dün hisseye yönelik tedbir kararlarını devreye aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVOD.E paylarında 10/03/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/04/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

YASEF MİTRANİ KİMDİR?

Peki, bedelliden sonra AVOD’un yüzde 5 oranında payı almak zorunda kalan Yasef Mitrani kimdir? 1966 Edirne doğumlu. Mitrani yıllardır borsada işlem yapan önemli isimlerden biri. Borsa vurgunu ve Emlak Menkul Değerler’in batışının tanıklarından biri Yasef Mitrani. Kristal Kola manipülasyonunda Abdullah Yıldırım’ı, Hüseyin Ortayatırmacı’yı ispiyon ettiği söylenen isim. SPK’nın hakkında manipülasyon suçlaması yaptığı isimlerden biri Mitrani. Beyin ameliyatından sonra Suat Olgun ile parasal konularda anlaşmazlık yaşadığı için yollarını ayıran Mitrani, Can Dilmener başta olmak üzere birkaç yancı ve taşıcıyı yanına alarak son dönemde borsadaki işlerini büyütüyor. Alternatifbank, Beyaz Filo ve Yayla Enerji’de gerçekleştirilen işlemler nedeniyle, Hülya ELMALIOĞLU, Cüneyt OKANDE, Sevil GÜR, Yasef MİTRANİ, Murat BURAN, Erkan ÖZCAN, Hayim MİTRANİ, Süleyman Yılmaz KÖSEALİ, Ümit BURAN, Levent ÖNER, Ekrem ÖZCAN, Uğur KÖSEALİ, Erkan AKSOY ve Necmi DEĞERLİ adlı şahıslara işlem yasağı getiriliyor.

Tedbir, suç duyurusu ve yasaklara rağmen borsada işlemlere devam eden Mitrani, Son günlerde de Nazım Torbaoğlu ile birlikte işlem yapıyor.



NAZIM TORBAOĞLU KİMDİR?

1969 doğumlu iş adamı Nazım Torbaoğlu, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde dünyaya geldi. Bir dönemler İzmir’in başarılı işadamları arasında gösterilen Nazım Torbaoğlu, artık zamanın önemli bir kısmını borsaya ayırıyor. Torbaoğlu’nun borsa sicili de çok temiz değil. Bir önceki bedelli sermaye artırımı sonrası yapılan usulsüz işlemleri SPK ortaya çıkardı. SPK’dan yapılan açıklamada, “Sermaye artırımının önemli nitelikteki işlem olmasına yol açan ve Nazım TORBAOĞLU ile Burak KIZAK’a ödenmiş olan, sermaye artırımından elde edilen fonun 29.541.719 TL’lik kısmının 15.12.2018 tarihinden itibaren hesaplanacak faiziyle birlikte, ayrıca Avod Altın paylarının satın alınması sebebiyle mahsup işlemi sonrasında

(15.12.2018 tarihinde gerçekleşen) Şirket’in adı geçen şahıslara kalan

25 Milyon TL tutarındaki borcu kapsamında yapılan ödemelerin de ödeme

tarihlerinden itibaren hesaplanacak faizleriyle birlikte Kurulumuz

Kararının Şirket’e tebliği tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde

Nazım TORBAOĞLU ile Burak KIZAK tarafından Şirket’e iade edilmesi” denildi.

Daha sonra SPK, Hasav Madencilik Enerji İnşaat Gayrimenkul Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Hasav) ile Hasat BNO Grup Gıda Yemek Hayvancılık Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birleşmesi işleminde; Hasav’ın defter değerinin yaklaşık %85’ini oluşturan krom maden ruhsatının değerinin en az 11.702.634 TL tutarında fazla gösterilmesi suretiyle AVOD’un malvarlığının azaltılması nedeniyle Nazım Torbaoğlu ve ortağı Burak Kızak hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Avod Gıda'nın patronu Nazım Torbaoğlu'na  586 bin 969 TL ceza kesti.

SPK’nın 05.12.2019 tarih ve 70/1588 sayılı kararının gereğini verilen süre içinde yerine getirilmeyerek karara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Nazım Torbaoğlu, 586 bin 969 TL idari para cezasına çarptırıldı.

AVOD yeniden bedelli sermaye artırım yaptı ve daha ilk günde satılamayan hisselerin arkasından Yasef Mitrani ismi çıktı.

Nazım’ın yeni maşası Yasef Mitrani

BİST, bir hisse ve beş yatırımcıyı tedbir kapsamına aldı

SPK, AVOD'un bedelli başvurusunu onayladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 3,59
En Yüksek: 3,70
En Düşük: 3,53
Değişim 1,13 %
FK: 12,14
PD / DD: 2,10
İşlem Hacmi 7.944.730
Toplam Adet: 2.201.586
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ünlü 06 Nisan 2022 02:18

    Nazım bey Hasan meşe maşa olmaktan kurtuldu paralari tweterdan millete mal cakarak topladi simdide keyif sürüyor hemen bütün mal varlığına el konulması lazım..

  • Tüp13 Mart 2022 03:19

    umutsarı-ketex işbirliği

  • Hakkı12 Mart 2022 13:33

    Mitrani efendi sakıncalı piyade ise şahıs cezalandırılsın, borsadan men edilsin, şirket/hisse/yatırımcı niye o şahsın ceremesine ortak ediliyor?

  • Bbg11 Mart 2022 21:51

    Türk ilaç gel vatandaş gel

  • emin11 Mart 2022 17:52

    bir ara umut sarı ilede patron iş çevirmişti-

  • emmi11 Mart 2022 17:51

    böyle soyguncu patronların tek lotunu almayacaksın isterse her yerinden maden çıkarsın

  • ünlü 06 Nisan 2022 02:20

    Devlet olarak bütün mal varligina el konulup belli bir fiyattan hisse geri alim yapılması gerekli böyle bir kanun çıksın bunların hepsi kız gibi olur

  • Umut sarı11 Mart 2022 14:07

    Mmg denen kişi insanları perişan etti el patrone bist umut sarı kod adları ile piyasa dolandırıcılığı yaptı bunlarıda yazın borsa gündem hırsızların yancılarınıda yazın

  • komagene11 Mart 2022 12:09

    Tüm bunlar yetmez miş gibi,yavuz hırsız ev sahibini bastırır edası ile bu haberi yapanı mahkemeye veriyor. İyiki varsın borsa gündem, seni seviyoruz. megap tada söyledin sonuc senin dediğin gibi oldu, hep aynı oyunlar, orhan abi senide seviyoruz cansın can

  • Umut12 Mart 2022 15:35

    Muhterem , Merak ettim, hissede olsaydın bu lafları edermiydin ?

  • Gökhan11 Mart 2022 11:20

    Ülkede reel sektörde hırsızlık yapanlara hak ettikleri ceza verilmiyorken finans sektöründe hırsızlık yapanlara ceza verilmesini beklemek bizim siyasetçilerimize haksızlık olur bence. :| 

  • Fuat 11 Mart 2022 10:55

    Sahtekar lar borsada cirit atıyor, hayret böyle sabıkalılar burda nasıl işlem yapar yaw