E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYaşar Nuri öztürk vefat etti---

Yaşar Nuri öztürk vefat etti

Yaşar Nuri öztürk vefat etti
22 Haziran 2016 - 18:29 borsagundem.com

Mide kanseri ile mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde durumu ağırlaşan Yaşar Nuri Öztürk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Bir süredir kanser tedavisi gören ünlü ilahiyatçı Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yaşar Nuri Öztürk, mide kanseri teşhisiyle 12 Kasım 2011’de ameliyat olmuş ve 3.5 ay kemoterapi görmüştü.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK KİMDİR?
Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 1945 tarihinde Trabzon'un Sürmene ilçesinde dünyaya geldi. Dokuz yaşında hâfız olan Öztürk, ilk eğitimini babasından Kur'an okuyarak aldı. On yıllık klasik medrese eğitiminden sonra hukuk ve ilahiyat tahsilini tamamlayan Öztürk, on iki yıl boyunca vaizlik ve imamlık yaptı.

1980 yılında üniversiteye dönüp "İslam Felsefesi" konulu doktorasını tamamlayan Öztürk, 1986 senesinde bu dalda doçent oldu. 1978 ve 1982 yılında "Türkiye Milli Kültür Vakfı" ödülü kazanan Öztürk'ün, Türkçe, Farsça, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde çeşitli çalışmaları bulunmaktadır.

1992 yılında İstanbul Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi'nin kurulmasıyla, 1993 senesinde kurucu dekan olarak atandı.

Yaşar Nuri Öztürk, 2002 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) İstanbul milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Daha sonra istifa eden Öztürk, Halkın Yükselişi Partisi’ni (HYP) kurdu ve bu partinin genel başkanlığını dört yıl boyunca sürdürdü. 19 Ekim 2009 tarihinde ise genel başkanlıktan istifa ederek siyasi hayatını sonlandırdı.

TRT sanatçısı Nazlı Kanaat ile 14 Şubat 2013 tarihinde nişanlanan Öztürk, Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa ve Afrika ülkeleri, ABD, Güney Kore ve Japonya'da kendi alanı ile ilgili akademik araştırmalar yapmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • queserasera23 Haziran 2016 10:10

    Popüleritesini kaybettiği dönemde keskin bir dönüşle aleviliği din edinen ve Hz Ali'nin hayatından bihaber olarak sapkınlığa kadar giden kızılbaşlar ile İslama karşı söylesinde ne söylerse söylesin düşüncesinde olanların sevgisini kazanan bir insan olarak ayrıldı bu dünyadan.. Dinimiz gereği arkasından kötü söz söylememek Allah rahmet eylesin demek düşer, dünyada yaptığı ettiği konuştuklarının iyi yada kötü anlamda hepsinin hesabını verecek, Allah hepimizin günahlarını affetsin sapıklığa dinsizliğe giden herkesi doğru yola iletsin

  • Üzgünüz23 Haziran 2016 10:04

    İslam dininin gerçek yüzünü ortaya koyan bir sevgi ve akıl dini olduğunu halkta anlatan yoz ve gericilere karşı dinimizi savunan çok değerli bilim adamı aramızdan ayrıldı. Çok üzgünüz kabri cennet olsun.

  • ammar 23 Haziran 2016 02:45

    vatandaş rıza önyargılarının psikolojisinden kurtul gerçeği aramanı tavsiye ederim..... iftiralarını esefle kınıyorum

  • vatandaş hilmi23 Haziran 2016 02:43

    vatandaş rıza sen hiç yaşar nuri nin bir makalesini kitabını okudun mu hurafelerle anlatılan dinimizi aydınlık bir yüz getiren ender insanlardan biriydi mekanı cennet olsun

  • EBUZER23 Haziran 2016 02:09

    SON YÜZYILIN SOCRATESİ ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN

  • METİN23 Haziran 2016 02:08

    mezhepci zihniyeti tam anlamıyla ret eden ender düşünürlerden biriydi..... ALLAH RAHMET EYLESİN

  • KEMAL23 Haziran 2016 02:06

    hz muhammed hz ali imamıazam ebuzer gıffari mustafa kemal atatürk yaşar nuri öztürk hep bu çizgideydi allah rahmet eylesin

  • KIZILBAŞ MİLLETİNDEN ALEVİ DİNİNDENİM23 Haziran 2016 00:24

    İYİ BİR SÜNNİ DİNİ BİLGİNİYDİ.SÜNNİ DİNİNE MENSUP İNSANLAR DEĞERLİ İNSAN YAŞAR BEYİ DİNLEMİŞ, UYGULAMIŞ OLSALARDI BU ÜLKE REZİLLİK İÇİNDE KALMAZDI.TOPRAĞI BOL OLSUN.TOPRAK VE SUYUN BEREKETİ VE DURULUĞU ÜZERİNE OLSUN.HER ZAMAN SAYGI İLE ANILACAK VE GELECEK ZAMANDA KİTAPLARI REFERANS ALINACAKTIR.SÜNNİ DİNİNE MENSUP İNSANLAR UMARIM KİTAPLARINI OKUR KONUŞMALARINI DİNLERLER.

  • Kına22 Haziran 2016 21:56

    Yobaz fikirleri olmayan bir din filozofunu kaybettik, Allah rahmet eylesin! Yobazların gözü aydın!

  • Kamil KILIÇ22 Haziran 2016 21:39

    Hiç katılmadığım bazı düşüncelerine rağmen İslamî anlayışıma bambaşka bir perspektif kattı. Allah rahmet etsin.

  • Mülayim Ters22 Haziran 2016 21:04

    Allah rahmet eylesin.İslamı en iyi şekilde anlatan biriydi.Allah ondan razı olsun,mekanı cennet olsun.

  • vatandaş rıza22 Haziran 2016 20:06

    Malesef iyi bilirdik diyemeyeceğiz. Ölünün arkasından konuşmak şık olmaz ama dini değerlerle adeta dalga geçercesine saldıran bu sünnet düşmanı insan gerekli cezayı görür. Hayatın birgün son bulacağını hesap kitap olduğunu bizden daha iyi bilir ama inadi küfür yokmu kendisini yaktı ...