E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYasaklı Kayhan Algur yeniden sahnede---

Yasaklı Kayhan Algur yeniden sahnede

Yasaklı Kayhan Algur yeniden sahnede
09 Haziran 2016 - 08:42 borsagundem.com

Tek-Art Turizm hisselerinde yaptığı işlemler nedeniyle SPK’nın geçici işlem yasağı getirdiği Kayhan Algur ismi Altınyağ Kombinaları ile anılıyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Tek-Art Turizm’de yaşanan sert fiyat hareketleriyle kısa bir süre önce gündeme gelen Kayhan Algur ismi şimdi de Çeviklere ait Altınyağ Kombinaları hisseleriyle anılıyor. Karsusan Karadeniz Su Ürünleri’nin Çevikler’in eline geçmesinde hisse taşıyarak destek verdiği öne sürülen Kayhan Algur, Tek-Art Turizm’de birkaç gün içerisinde aldığı hisselerle şirketin en büyük ortaklarından biri olmuş, daha sonra da tüm hisseleri kısa sürede satmıştı.

SPK TUZAĞI FARK ETTİ

Kayhan Algur, şirket ortaklarından gelen yüklü satışları Murat Aksoy’un organize ettiğini öne sürmüş, bu konuda mağdur olduğunu beyan eden bir şikayet dilekçesini Sermaye Piyasası Kurulu’na ( SPK) göndermişti. Tuzağı fark eden SPK, bilgi suiistimali ve piyasa dolandırıcılığı incelemelerinde uygulanacak tedbirler kapsamında Kayhan Algur’a 6 ay geçici işlem yasağı getirmişti. Mart ayı başında getirilen yasağın süresi Ağustos ayında doluyor. Ancak işlem yasaklısı Algur’a iddialara göre Oyak Yatırım’da oda bile tahsis edilmiş.

KAYHAN ALGUR’UN TARZI BİLİNİYOR

Kayhan Algur’un borsada fiyat hareketi odaklı çalıştığı ve kısa metrajlı işler ilgilendiği biliniyor. Kayhan Algur’un işlem yaptığı dönemlerde Tek-Art Turizm hisseleri 50-60 kuruş seviyesinden 90 kuruşun üzerine çıkmış ardından 40 kuruşlu rakamlara kadar gerilemişti. Benzer bir tablo Altınyağ Kombinaları hisseleri için söz konusu.

MURAT BORA DA BU EKİBİN İÇİNDEYMİŞ

Öte yandan, Nureddin Çevik ve Murat Aksoy’un bir süredir piyasada Tek-Art Turizm hissesi pazarlamak için büyük çapa harcadığı kulislerde konuşuluyor. Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) hisselerinde başarısız olduğu söylenen çok sayıda kişiye borç taktığı iddia edilen Murat Bora’nın da bu ekiple birlikte hareket ettiği ileri sürülüyor. Ancak SPK’nın aldığı tedbirler ve başlarına bir şey gelmesinden endişe eden çok sayıda ismin hisseden uzak durduğu söyleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mezopotamyalı şükrü09 Haziran 2016 17:43

    ferre işini bilir kayhan ın 3 tane saçı var onlarıda alır bu işin sonu tam ortadoğuluk dedi dersiniz

  • lazo hilmi09 Haziran 2016 17:15

    mami malları satacak kaçın

  • Doğan09 Haziran 2016 16:26

    Yasaklı mı? Kardeşinin hesabı ile manipülasyon yapan Kayhan değil de bir başkası mı peki? Panda, Çevik kardeşler ve organize işler... Böylesine bir yapı nasıl oluyor da organizeye girmiyor?

  • fd09 Haziran 2016 14:36

    kayhan panda ile clkho da yoğun işlem yaptı birtane uyarı bile almadı, m bora gözlüklünün taşeronuydu şimde mübareklerin yanında yer alıyor. saflar belli oluyor

  • KARAMAN09 Haziran 2016 14:35

    Benide batırdı bu adam şimdide bu hissedemiymiş

  • kompleks09 Haziran 2016 12:09

    borsanın kompleksli ve gereksiz adamı çok hoşuna gidecektir onun hakkında yorum yazdık ya

  • Ildız09 Haziran 2016 11:11

    Kervansaray da çağrı bile yapılmadı. Operasyoncularınıda herkes biliyorç Adamlar istediği gibi yatırımcıyla spk ile oynadı bugune kadar. Siyasi korumaları sayesinde yola devam diyorlar istedikleri gibi

  • takunyacı dolap da tavuk var09 Haziran 2016 11:04

    kayhan ile yola çıkanın iki yakası bir araya gelmez unutmayın bunu

  • balıkçı ismet09 Haziran 2016 10:51

    birbirlerini yerler bir kaç gün sonra

  • murat09 Haziran 2016 09:44

    adamlar nerede 40-50 kuruşluk hisse var orada operasyon yapıyor. yakında KERVASARAYda ortaya çıkacaklar. Tektu da yüksek maliyetli mallarını devredemediler daha.