E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYarın Mevlit Kandili---

Yarın Mevlit Kandili

Yarın Mevlit Kandili
07 Kasım 2019 - 11:33 borsagundem.com

Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili, yarın idrak edilecek.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Sözlükte "doğum yeri ve zamanı" anlamına gelen mevlit, İslam kültüründe özellikle Hazreti Muhammed'in doğumunu, bu kapsamda yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Mevlit Kandili dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

İstanbul'da Eyüp Sultan ve Fatih, Konya'da Kapu, Isparta'da Ulu ve Elazığ'da Yeni Mahalle camilerindeki özel programda, Kur'an-ı Kerim, mevlidi şerif ve dua okutulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR07 Kasım 2019 12:40

    "Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiulevvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimiz nübüvvetten sonra, her yıl, bu geceye önem verirdi. Her Peygamberin ümmeti, kendi Peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştı. Bugün de, Müslümanların bayramıdır. Neşe ve sevinç günüdür. (Mevâhib-i ledünniyye) BorsaGündem çalışanlarının ve tüm dostların Mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder, sağlık ve afiyetler dilerim.

  • erol g.07 Kasım 2019 12:12

    PEYGAMBERİMİZİN ÖLDÜĞÜ GÜN MÜ DOĞMUŞ ? BENCE PEYGAMBERİMİZİN ÖLÜM GÜNÜ BİLİNİYOR AMA DOĞUM GÜNÜNÜN ÖLÜM GÜNÜNE DENK GELDİĞİNİ KİM NASIL HESAPLAMIŞSA ÖNCE O GESAP ŞEKLİ ANLATILMALIDIR TELEVİZYONDA İZLEDİĞİM MUHAMMED FİLMİNDE İBRANİLERİN KUTSAL GÜNÜ OLAN YOM KİPUR GECESİNDE GÖKYÜZÜNDEN NUR İNMİŞ NUR/IŞIN HANGİ EVE İNDİYSE O EVDE PEYGAMBERİN DOĞDUĞUNA/DOĞACAĞINA İNANMIŞLAR AMA O EVİ/DOĞAN BEBEĞİ BULAMAMIŞLAR İBRANİ TAKVİMİNE GORE YOM KİPUR GECE/GÜNDÜZÜN EŞİT OLDUĞU GÜNDÖNÜMÜDÜR PEYGAMBERİMİZİN ÖLDÜĞÜ GÜN KUTLAMA MESAJI YAZMAYA ELİM VARMIYOR/YAZMIYOR kimse de bana kutlama mesajı yazarak beni aldatmaya kalkmasın