E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYarın 21 bin kişi geliyor...---

Yarın 21 bin kişi geliyor...

Yarın 21 bin kişi geliyor...
14 Mart 2020 - 15:27 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı yetkilileri yarın Umre'den dönecek olan 21 bin vatandaşla ilgili alınan önlemlere dair detayları aktardı.

Türkiye'de koronavirüs salgınında vaka sayısı 5'e yükseldi, alınan tedbirler üst seviyelere çıkarılıyor.  

Koronavirüs haberleri gündemdeyken dünden beri en çok konuşulan konulardan biri de yarın (15 Mart) Umre'den dönecek 21 bin kişinin durumu oldu. Umre'den dönecek vatandaşlarla ilgili nasıl tedbirler alınacak, Türkiye'ye nasıl gelecekler?

SAĞLIK BAKANLIĞI YETKİLİLERİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı yetkilileri Umre'den dönecek 21 bin kişi için alınan önlemleri şöyle açıkladı:

Umrede bulunan vatandaşlarımız için sağlık personelinin olduğu boş uçaklar gönderilecek. Orada kontrolleri yapılacak. Ateş vs. gibi belirtiler gösterenler uçakta ayrı bölüme alınacak.

Yolculuk boyunca ateş kontrolleri sürecek. Hastalık belirtisi olanlar havaalanından sağlık kuruluşlarına götürülecek. Herhangi bir bulgu göstermeyenlere 14 gün boyunca evden çıkmamaları, ziyaretçi kabul etmemeleri anlatılıp broşürler verilecek ve iletişim bilgileri alınacak.

UMRE'DEN DÖNENLERE 'ZİYARET' UYARISI

Umre'den dönen ve belirti göstermeyen vatandaşlarda karantinanın kendi inisiyatiflerinde olduğu belirtilirken Umre'den dönenlere yapılan ziyaretler konusunda Bakanlık yetkililerinin ziyarete kesinlikle gidilmemesini uyarısında bulunduğu ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Karantina15 Mart 2020 07:11

    Son 1 ay içinde yurt dışına çıkıp ister avrupa, amerika ister asya yada başka kıtalara seyahat edenler kendileri yaş nedeniyle hafif atlatmış dahi olabilir. Bu kişiler risk grubu yaştaki kişilere bulaştırmamak için (+70 vb..) yaklaşmasın. Virüsün çıktığı bölgede, avrupa ve amerikada ölümlerin birden fırlama sebebi bu ülkelerin çok geç önlem almaları ve özellikle avrupanın yaşlı nüfusunun çok olması. Bizim ülkemizde hem önlemler daha vaka görülmeden alınmaya başladı hem de risk grubu yaşlı oranı daha az. 

  • Bika14 Mart 2020 22:24

    Suudi Arabistan'dan gelenlerin uçakları Ankara'ya inip  Irak'tan gelenler gibi devlet gözetiminde karantinada tutulmalı.

  • mehmet ayper14 Mart 2020 20:17

    bide bunları hayırlı olsuna gelecekler 15 gün sıkı karantinada tutulmalı virüsü dağıtırlarsa ülke mafolur gelmesinler

  • Kalsınlar oarada14 Mart 2020 19:52

    Arabistani çok seviyorlar zaten gelmesinler orada kalsınlar..ne güzel olur.hem hastalıkta bulastirmazlar

  • Offroad14 Mart 2020 19:24

    21 bin kişiyi karantinaya alabilecek bir hastane var mı ? Karantina hastanesi seçilen hastane kaç yataklı ki

  • fafa14 Mart 2020 18:50

    .Bunların hepsine nasıl karantina uygulanacak?Bunlardan tesbih,hurma ya da hiçbir hediye kabul edilmemeli,hatta bu hediyeler sınırdan içeri sokulmamalı.

  • Evliya14 Mart 2020 18:31

    Resimdeki teyzem maşallah ümreden kilo alarak dönmüş. 5 yıldızlı otel, yiyecekler hadi gene cenneti kazandınız temiz yürekli evliya insanlar

  • Ülkem 14 Mart 2020 16:36

    Umreden dönecek kişilere 14gün boyunca karantinaya alınması daha iyi olur. Alacağınız tedbirler yeterli değil bu kişilerin 14 gün boyunca hiç bir kimseyle temas etmemesi gerekir. Şuan oteller boş uçaklar Antalya havalimanına insin 14 gün boyunca otelden dışarı çıkmasınlar

  • Tipe bak14 Mart 2020 16:16

    Sanırsın hepsi cennete ucuz bilet bulmuş.

  • Çıplak Vatandaş14 Mart 2020 15:55

    Umre ziyareti, mevlit, kuran, teşbih ve hurma almak için gidenler. 1 kişinin virüslü olması bile katliam gibi sonuç doğuracaktır.