E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYargıtay: İş akdini fesheden işçi ihbar tazminatı alamaz---

Yargıtay: İş akdini fesheden işçi ihbar tazminatı alamaz

Yargıtay: İş akdini fesheden işçi ihbar tazminatı alamaz
26 Nisan 2021 - 14:15 borsagundem.com

Yargıtay, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Mahkeme, iş akdini fesheden işçinin haklı nedenle de olsa ihbar tazminatı talep edemeyeceğine hükmetti.

Bir satış elemanı, primlerinin ödenmediği ve maaşının resmiyette aldığı ücretin altında gösterildiği gerekçesiyle istifa etti.

İşverenden kıdem ve ihbar tazminatı talep eden işçi olumsuz yanıt aldı. Çalışan bu durumu mahkemeye taşıdı.

İş mahkemesi davanın kısmen kabulüne hükmedince dava temyize gitti. Yargıtay 9'uncu Hukuk Dairesi emsal niteliğinde karara imza attı.

Kararda, "Haklı nedenle de olsa iş akdini fesheden taraf ihbar tazminatı talep edemez" denildi.

Oy birliğiyle alınan kararla birlikte alt mahkemenin kararı da bozulmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan 100 bin lira tazminat kazandı

 

451 bin kişiye 5 milyar tazminat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin26 Nisan 2021 19:58

    TÜRKİYEDE YARGIMI  VAR HANGİ YARGI  İŞÇİ ALACAK DAVALARI 7 SENEDEN ÖNCE BİTMİYOR İSTİNAPA GİDEN DOSYA GELMİYOR 7 SENE SÜRÜYOR TÜRKİYEDE ASKERLİK BİLE ALTI AYA DÜŞTÜ 9 AYDA COCUK DÜNYAYA GELİYOR 8 SENEDE İLK ÖGRETİM BİTİYOR MAHKEMİN VERDİGİ KARA GÖRE 7 SENE SONRA İŞCİNİN ALAGI TAZMİMAT ÇAY PARASI OLUYOR BUNUN %34 AVUKAT ALIYOR YARGI MASRAFLARI İCRA HARCI İŞCİNİN CEBİNE KALAN ÇAY SİMİT PARASI BUMU ADALET 

  • Fhr26 Nisan 2021 16:01

    İhbarla kıdem tazminatını karıştırmayın bende işçiyim ve karar bence doğru normalde kendi çıkan ne kıdem ne ihbar alabilir haklı nedenle çıkıyorsam kıdem tazminatını alır çıkarsın.

  • Göktürk26 Nisan 2021 15:22

    Ülkemde çalışan insandan yana yasa yok yıllarca emekçinin kıdem tazminatını hiç ettiler nerde yasa sadece bu iktidar partisi döneminde değil geçmiş dönemlerde de faydalı bir yasa çıkmadı bir işçiye şirket tazminat vermemek için kaç yıl çalışmış ise sürekli girdi çıktı yaptırıyor bunun önüne bir an önce geçilmeli emekcinin hakkını gasp edilmesi önlenmelidir

  • kaportacı salim usta sanayiden26 Nisan 2021 14:43

    hahhuhah akp parti rejimi partisi akp partisi emekkiye zammı reddeti .tuhaf olan mehapanında reddetmmesi sahi ne zaman bu kadar bu ülke insanına kin neferet dolmuş bu mehapa..enteresan 

  • Fhr26 Nisan 2021 16:02

    Ağzı olan konuşuyor.ne saçmalıyon..