E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Yargıtay imamının ismini açıkla"---

"Yargıtay imamının ismini açıkla"

Yargıtay imamının ismini açıkla
31 Aralık 2013 - 03:22 borsagundem.com

AK Partili Mehmet Ali Şahin'in, "Yargıtay'da cemaat imamı olarak adlandırılan kişi, Pensilvanya'ya gönderildi" iddiasına muhalefetten tepki yağdı

Muhalefet, Yargıtay’da ‘Cemaat’in imamı’ diye nitelendirilen bir kişinin bir holdingin ceza davası dosyasını Pensilvanya’ya göndererek Fethullah Gülen’den görüş istediği iddiasında bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e sert tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Bunlar olurken ne yapıyordun?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: Bu telaş, suç ortaklığının bozulmasının telaşıdır. Bunların hepsini bir bir tanıyorlar. Suç ortakları olduğu için hepsini biliyorlar. Bu yolsuzluğun hesabını verecekler.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: Ak Parti, 12 yıldır Meclis’te büyük bir çoğunlukta, tek başına iktidar. Ancak muhalefet gibi konuşma alışkanlıklarını bırakmadılar. Eğer bir suç varsa, bunun delilleriyle ortaya konulması gerekiyor.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya: Anlattığı olayla, kişilerle ilgili bir bilgim yok. Ancak yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkesi gereği; bir hâkim ancak 2 şeyden emir alır: 1’incisi dosyadaki deliller; 2’ncisi hukukun kendisi ve vicdan. Karar vermek için ona buna danışması ‘çürümüşlüğü’ anlatır.        

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)