E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYargı paketinde ilginç ayrıntı---

Yargı paketinde ilginç ayrıntı

Yargı paketinde ilginç ayrıntı
13 Kasım 2014 - 01:20 borsagundem.com

TBMM Adalet Komisyonu’nda bu akşam görüşme maratonu süren yargı paketiyle ilgili müthiş bir ayrıntı ortaya çıktı

Komisyonda kabul edilen “Hakimlik sınavını kazandıkları halde HSYK’ca mesleğe kabul edilmeyenlere yeni sınav hakkı” düzenlemesinin sadece bir kadın hakim adayını kapsadığı ortaya çıktı. Oya Armutçu'nun Hürriyet'teki haberine göre komisyonda CHP’li Dilek Akagün Yılmaz ve MHP’li Faruk Bal, ataması yapılmadığı için intihar eden hakim Didem Yaylalı’yı örnek vererek tepki gösterdiler. CHP ve MHP’li vekillerin “Bir kişi için mi kanun çıkarılıyor” tepkisi üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açıklama yaptı.

Bozdağ düzenleme ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi’nce sınava kazandıkları halde mesleğe kabulleri yapılmayanlara yeniden sınav hakkı getirildiğini söyledi. Bozdağ, “Sadece 1 kadın hakim adayı sınavda başarılı olduğu  halde HSYK 3. Daire’ce mesleğe kabul edilmemiştir.  Bu düzenleme ile bu kadın hakim adayına yeniden sınav hakkı veriliyor” dedi. 

HSYK 3 ADAYI DAHA KABUL ETMEMİŞTİ

12 Ekim’den önceki HSYK yaklaşık 3 bin hakim ve savcı arasından 3’ünü mesleğe kabul etmemişti. Bunlar intihar ederek yaşamına son veren Didem Yaylalı ile  Tolga Onur ve Nebi Salgınkaya’ydı. Tolga Onur, telefon ve su faturasını geç ödediği için, Nebi Salgınkaya ise polisle tartıştığı için mesleğe kabul edilmemişti. Onur ve Salgınkaya düzenleme Meclis’ten geçince yeniden HSYK’nın kapısını çalacak.  Bakan Bozdağ’ın düzenlemenin tek bir kadın hakim adayını kapsadığı açıklamasının ardından bu adayın kim olduğu merak konusu oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)