E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYaptırımlara rağmen Almanlardan Rusya'da rekor yatırım---

Yaptırımlara rağmen Almanlardan Rusya'da rekor yatırım

Yaptırımlara rağmen Almanlardan Rusya'da rekor yatırım
11 Mart 2019 - 03:59 borsagundem.com

Almanya-Rusya Dış Ticaret Odası, 2018 yılında Aman şirketlerinin Rusya’daki doğrudan yatırımlarının yüzde 26,4 artarak 2 milyar doları geçtiğini duyurdu

ABD ve AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları sürerken Rusya’nın geleceğine yatırım yapan Batılı müteşebbisler doğrudan yatırımlarında yeniden gaza basmaya başladı. Bunun en açık örneği Alman iş dünyasından geldi.

Almanya-Rusya Dış Ticaret Odası, 2018 yılında Aman şirketlerinin Rusya’daki doğrudan yatırımlarının yüzde 26,4 artarak 2 milyar doları geçtiğini duyurdu.

Yüzde olarak artış, “SSCB döneminden beri en yüksek oranlardan biri” olarak vurgulandı.

Almanya-Rusya Dış Ticaret Odası Başkanı Matthias Schepp, "Doing Business" endeksinde son 7 yılda iş yapma kolaylığı bakımından Rusya’nın 124’üncü sıradan 31!inci sıraya çıkmasını en önemli teşvik faktörü olarak gösterdi. Schepp, “Rusya byük bir pazar ve ilginç bir ülke. Alman iş dünyasını, rublenin son yıllarda euro karşısında değer kaybetmesi ve Rusya’da yüksek kalifiye eleman bulunması da çekiyor” dedi.

Bu arada yaptırımlara rağmen iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi de 2018’de yüzde 8.4 artarak 62 milyar euroya çıktı. Böylece 2012’deki rekor olan 81 milyar dolara bir adım daha yaklaşıldı. 2018’de Rusya’nın ihracatı yüzde 14.7 artarak 36.1 milyar euro, Almanya’nın ihracatı yüzde 0.9 artarak 25.9 milyar euro oldu. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)