E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYapı Kredi Koray kâr dağıtımı yapmayacak---

Yapı Kredi Koray kâr dağıtımı yapmayacak

Yapı Kredi Koray kâr dağıtımı yapmayacak
22 Şubat 2014 - 15:44 borsagundem.com

Yapı Kredi Koray 2013 kar dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararı ile 2014 ve izleyen yıllar kar dağıtım politikasında kar dağıtımı öngörmedi

Yapı Kredi Koray'dan KAP'a yapılan açıklamada kar dağıtım politikası hakkında bilgi verildi. Buna göre Yapı Kredi Koray GYO, 2014 ve izleyen yıllarda kâr dağıtımı öngörmediğini açıkladı.

Yapı Kredi Koray GYO kar dağıtım politikalarını şöyle açıkladı:

1-Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II.14.1. sayılı "Sermaye Piyasasında
Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında Türkiye Muhasebe Standartları/Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TMS/TFRS) ve SPK tarafından belirlenen uyulması zorunlu formatlara uygun olarak hazırlanan  1 Ocak-31 Aralık 2013 hesap dönemine ilişkin  finansal tablolarına göre, 2013 yılı faaliyetlerinden 19,436,854 TL konsolide vergi sonrası net zarar (Toplam kapsamlı zarar 19,386,354 TL olmuştur), yasal kayıtlara göre  ise vergi sonrası net zarar  14,554,489.08 TL olarak gerçekleşmiştir. 2013 yılında gerçekleşen zararın geçmiş yıllar zararına ilave edilmesi ve zarar dolayısıyla temettü  dağıtımı yapılmaması teklifinin Genel Kurula sunulmasına karar verildi. Kar Dağıtım Tablosu ekte verilmektedir.

2-2014 ve izleyen yıllara ait kar dağıtım politikası:

Şirketimiz Türk Ticaret Kanunu hükümleri, Sermaye Piyasası Düzenlemeleri, Vergi Düzenlemeleri ve diğer ilgili düzenlemeler ile Esas Sözleşmemizin kar dağıtımı ile ilgili maddesi çerçevesinde kar dağıtımı yapmaktadır. Kar dağıtımında, Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne uygun olarak pay sahipleri ve Şirket menfaatleri arasında dengeli ve tutarlı bir politika izlenmektedir. Yatırım ve finansman politikalarımız gereği oluşan kar, öncelikle mevcut geçmiş yıllar zararlarına mahsup edileceğinden yakın gelecekte nakit kar dağıtımı öngörülmemektedir.

İlke olarak, ilgili düzenlemeler ve finansal imkanlar elverdiği sürece, uzun vadeli şirket stratejimiz, yatırım ve finansman politikaları, karlılık ve nakit durumu dikkate alınarak Sermaye Piyasası Düzenlemeleri çerçevesinde hesaplanan dağıtılabilir dönem karı nakit ve/veya bedelsiz hisse şeklinde dağıtılır. 

Kar dağıtımının Genel Kurul toplantısını takiben en geç bir ay içinde yapılması amaçlanmakta olup, kar dağıtım tarihine Genel Kurul karar vermektedir. Genel Kurul veya yetki verilmesi halinde Yönetim Kurulu, Sermaye Piyasası Düzenlemelerine uygun olarak kar payının taksitli dağıtımına karar verebilir.

Şirket Esas Sözleşmesi'ne göre; Yönetim Kurulu, Genel Kurul tarafından yetkilendirilmiş olmak ve Sermaye Piyasası Düzenlemelerine uymak kaydı ile kar payı avansı dağıtabilir.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)