E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiYapı Kredi için endeksin altında getiri önerisi---

Yapı Kredi için endeksin altında getiri önerisi

Yapı Kredi için endeksin altında getiri önerisi
11 Şubat 2014 - 09:42 borsagundem.com

Yapı Kredi Bankası'nın kar rakamı beklentileri karşıladı mı? Uzmanlar ne öneriyor?

 Yapı Kredi Bankası'nın binaçosunu masaya yatıran analistler bir seferlik gelirlere dikkat çekerek şirket için 'endeksin altında tavsiyelerini' korudu. Oyak Yatırım'ın bilançoda oluşan gelir rakamlarıyla ilgili değerlendirmesi ve tavsiyesi şöyle:
Yapı Kredi Bankası, yılın son çeyreğinde 414 mn TL kar açıkladı (piyasa beklentisi 422mn TL). Bizim beklentimiz olan 465mn TL’den farklı olmasında beklentimizin altında kalan net faiz gelirinin ve beklentimizin üzerinde gerçekleşen genel karşılıkların olduğunu görüyoruz. Öte yandan banka toplamda 85 mn TL tutarında banka sosyal sandık karşılığı iptali gerçekleştirmiştir. Hatırlanacağı üzere banka son çeyrek içerisinde sorunlu kredi portföyü satışından 43 mn TL kar açıklamıştı. Bununla beraber satılmaya hazır menkul kıymetler portföyünden sattığı 1milyar dolarlık Eurobond satışından da 200mn TL alım/satım karı elde etmiştir. Net kar rakamı piyasalar dahilinde gelmiş olmasına rağmen, bir seferlik gelirleri ve önümüzdeki dönemde marjlar üzerinde artacak TL fonlama maliyetlerini de göz önünde bulundurarak banka için “ENDEKSİN ALTINDA GETİRİ” tavsiyemizi koruyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)