E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYangın fırsatçıları iş başında---

Yangın fırsatçıları iş başında

Yangın fırsatçıları  iş başında
04 Ağustos 2021 - 08:39 borsagundem.com

Türkiye'de etkili olan yangınlarla mücadele devam ediyor. Yangın söndürmek için kullanılan ekipmanlar önem taşırken, yangın söndürmede etkili olan yangın söndürme toplarının internet üzerinden satış fiyatlarında yüzde 130'a varan artış gözlemlendi.

Türkiye'nin Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olmayı sürdüren orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Karadan ve havadan müdahaleler sürerken, yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangınla mücadelenin 7. gününde Türkiye'nin birçok yerinde vatandaşlar yangını söndürmek için ihtiyaç malzemelerini gerekli tüm bölgelere ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu ihtiyaç malzemeleri arasında 'yangın söndürme topu' da bulunuyor.

Yangın söndürme topu küçük yangınlara hızlı müdahale edebilmek için geliştirilmiş basınçsız bir strafor kap olarak biliniyor. Yangın söndürme topu taşınabilir ve yangın içinde bulunursa, yangın alevinin değmesiyle otomatik patlayarak yangına müdahale edebilmektedir. Yangınlara karşı etkili bir kullanım olarak sunulan yangın topu, alevle temas ettiği zaman 3 ile 5 saniye arasında patlamaktadır. Açık alanda tek başına, yaklaşık 3 metre küplük alanda çıkabilecek yangınları söndürebilir.

YÜZDE 130'A VARAN ARTIŞ

Yangın söndürme toplarına yangınlardan dolayı talepler arttı. Talebin artması yine fırsatçıları harekete geçirdi.

1 ay öncesine kadar tanesi 170 ile 200 lira arasında satılan yangın söndürme topları şu anda online alışveriş sitelerinde 500 lira kadar satılıyor.

Yüzde 130'ın üzerinde yapılan zam sosyal medyada da tepkilere neden oldu. O paylaşımlardan bazıları şöyle;

ŞAHAN GÖKBAKAR DA GÜNDEME GETİRDİ

Yangınlarla ilgili sosyal medyada yardım çağrısında bulunan komedyen Şahan Gökbakar, “Ben bugün sabah itibarıyla buraya yangın topu denen bir malzeme bulup getirttim koli koli. Biz sabah burada yanan ufak tefek ateşlere, buradaki halkla beraber müdahale ettik ve buraları söndürdük” demişti.

İki bakandan ortak yangın açıklaması

 

İki bakandan ortak yangın açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum04 Ağustos 2021 11:35

    şimdi ormancılar ordan deli para kaldıracak nasıl mı orman ihaleyle yanan ağaçları satacak sattıkları ağaçlar yüz taneyse 50 tane gösterecek aman ormancı canım ormancı hadi yine köşe oldunuz.kazanan hem ormancı hemde keresteciler 

  • Mete bey04 Ağustos 2021 09:10

    Keşke bütün sanatçılar sahan gokbakar kadar duyarlı olsa gerçekten vatansever bir insan

  • amanin amanin04 Ağustos 2021 09:09

    şimdi borsadaki çoğu firma sırf beklenti yaratmak için yangın söndürme topu üretmeye başladık diye haber gönderir :)))  

  • Kahpe Para04 Ağustos 2021 09:04

    Talep aniden anormal derecede artarsa fiyat aynı şekilde yukarı çıkar örnek olarak covid başladığı sırada maske kullan at eldiven gözlük vs vs fiyatları ve sonrasında ki fiyatlar,hiç kimse böyle bir salgını öngöremeyeceği için milyon tane maske milyon kutu eldiven stoklamadı zira saçma olurdu,aynı şekilde kimse böyle bir yangınj öngöremezdi çünkü mevsimsel olmadığı gün ışığı gibi ortada çok açık yakmış şerefsizler,birden yangın topu talep patlaması yapınca aynı durum bu üründe de gerçekleşti kısası kendinizi yormayın para böyle bir şey her zaman aynısı olur…..!

  • Tolga04 Ağustos 2021 09:03

    Kesin yandaş firmadır

  • Mucise Reis ;)04 Ağustos 2021 09:02

    İyi şeylerde oluyor. Mahallemizde tanıdık bir karakter var. Minibüs ile gideceğini yangın yerinde olacağını belirtti. Ama hata yaptı. : ) Sosyal medya hesabımdan minibüs plakası, adresini adını  bıraktı. Bazı kişiler bu durumu paylaştı. X bey minibüs ile Milas^'a gidiyor. Sabah 9  hareket edecek. Sonuç : ) köpek mamaları, yastıklar, yorganlar, yanık kremlerı, elinde kazma kürek bazı gençler, hırdavat ürünler, testereler, kuretk, kazma, kutu tutu bazı sargılar, fazlalık termoslar, ya bu nasıl millet ?. ekonomi sitesine bağlayayım konuyu, 2 yahudi yan yana geldi mi şirket, 2 Türk yan yana geldi mi devlet kurar. Gerçekten öyle bu millet devletinden kopmaz, biraz zorda gördü mü milleti, devletini tamir eder onanır hemencecik.