E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYamyam İsyancı: Yine Yaparım---

Yamyam İsyancı: Yine Yaparım

Yamyam İsyancı: Yine Yaparım
05 Temmuz 2013 - 18:36 borsagundem.com

Suriye'de bir askerin kalbini yerken çekilmiş görüntüleriyle tartışma yaratan isyancı, BBC'ye "Aynı şeyi tekrar yaparım" dedi.

Görüntüde Sakkar, askerin kanlar içindeki kalbine ağzına götürürken "Esad'ın köpekleri, kalbinizi ve ciğerinizi yiyeceğiz" diye bağırıyor. Suriye'de BBC muhabiri Paul Wood'a konuşan Sakkar, askerin kalbini yemediğini, gösteri amaçlı olarak yer gibi yaptığını söyledi. Sakkar şöyle konuştu:
"Bizim yaşadıklarımızı siz yaşasaydınız, siz daha da fazlasını yapardınız. Ben bunu isteyerek yapmadım. Mecbur kaldığım için yaptım. Düşmanı korkutmak, aşağılamak zorundayız. Tıpkı onların bize yaptığı gibi. Şimdi Ebu Sakkar'ın olduğu yere gelmeye cesaret edemeyecekler."
Ayaklanmadan önce Bab-ı Amr'da işçilik yapan 27 yaşındaki Sakkar, 2011 baharındaki protestolara katıldığını, gösteriler sırasında kardeşinin de öldürüldüğünü söylüyor.
YouTube'da yer alan Haziran 2011 tarihli bir videoda Sakkar, ordudan firar edip isyancıların saflarına geçen subayları zeytin dallarıyla karşılayan bir kalabalığın arasında görülüyor. Sakkar sonrasında Özgür Suriye Ordusu'na katılmış. Şubat 2012'de Faruk Tugayları'nın saflarında savaşan Sakkar, Özgür Suriye Ordusu'nun kenti terk etmesi üzerine Ömer Faruk adıyla kendi tugayını kurmuş. Ebu Sakkar bu süre içinde başka bir kardeşini, birçok yakınını ve adamını kaybetmiş. Ailesi tutuklanmış. Polisin kendisini arayarak telefonda dövülen aile üyelerinin çığlıklarını dinlettirdiğini anlatan Sakkar şöyle devam etti:
"Kendinizi benim yerime koyun. Annenizi, babanızı götürüyorlar. Hakaret ediyorlar. Kardeşlerinizi, dayınızı, halanızı öldürüyorlar. Bunların hepsini ben yaşadım."
İnsan Hakları İzleme Örgütü - Human Rights Watch tarafından savaş suçu işlemekle suçlanan Ebu Sakkar, Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve isyancılara silah sağlanması gerektiğini belirterek, "dünyanın yardımlarına gelmemesi halinde birçok kişinin buna benzer şeyler yapmaya mecbur kalacağını" savundu. BBC muhabiri Wood, tezat bir şekilde, Suriyeli isyancılara silah gönderilmemesi gerektiğini savunanların tezlerini Sakkar'ın görüntüleriyle savunduğunu aktarıyor.
Human Rights Watch, Ebu Sakkar'ın daha önce de Suriyeli askerlerle birlikte çarpışırken ölen Lübnanlı Hizbullah üyelerinin cesetleri ile poz verirken çekilmiş görüntüleri de olduğunu bildirmişti.
Birleşmiş Milletler'e göre, Suriye lideri Beşar Esad'a karşı ayaklanmanın başladığı Mart 2011'den bu yana ölenlerin sayısı 70 bini geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ayşe17 Temmuz 2013 11:23

    Biz her yerde boşa çıktık. Irakta,Libya da Suriyede.

  • hırs05 Temmuz 2013 21:00

    şu dünyayı yönetme hırsı insanlığı ne hale getirdi, kardeşim bırakın bu kavgaları (ÖSO için demiyorum) esadcım orda işin yok zorla güzellik olmaz insanca çekil insan kal, insanın sermayesi yediği ve giydiğidir...

  • flamenco7205 Temmuz 2013 20:42

    Bu primatın aynı şeyi tekrar yapacağında bir tereddüt yok ancak bence ingiltere bu primatları daha fazla nefret kazansınlar diye gündeme taşıyorsa bölgedeki etkin hegemonikler anlaşmış Esad kalacak demek olabilir..Erdoğan da boşa çıkar...