E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYakalanan Bitcoin’leri satacak kurum aranıyor---

Yakalanan Bitcoin’leri satacak kurum aranıyor

Yakalanan Bitcoin’leri satacak kurum aranıyor
31 Temmuz 2021 - 08:26 borsagundem.com

Finlandiya, yakaladığı 1.981 Bitcoin’i kendi birim parasına dönüştürmek için aracı arıyor

Finlandiya, uyuşturucu baskınlarında ele geçirilen 1.981 Bitcoin'i kendi para birimine dönüştürmek için bir komisyoncu arıyor. Finlandiya’nın dönüştürmek istediği Bitcoin’lerin değeri yaklaşık 79 milyon dolar. (Yaklaşık 670 milyon TL)

Ülkenin gümrük idaresi, yaklaşık 250.000 euro (297.000 dolar) değerinde ve daha fazla yakalanması durumunda 2 milyon euroya ulaşabilecek iki yıllık bir anlaşma için üç komisyoncu ile anlaşmayı bekliyor. Bu arada bu Bitcoin’lere Fin uyuşturucu satıcısı Douppikauppa tutuklanmasının ardından 2016 yılında el konulmuştu.

O sırada hükümet, yetkililere kripto paraları sanal para birimi borsalarında saklamalarının yasak olduğunu ve onları dijital platformlardan uzak tutmaları gerektiğini söyledi.

Hükümetin 2018 gibi erken bir tarihte satış yapmak istediği ancak bunun bir kez daha suçluların eline geçmesinden korktuğu bildirildi. Bununla birlikte, Bitcoin’in yükselen fiyatı, Fin makamlarını tasfiye etmeye itmiş gibi görünüyor.

Son yıllarda birçok ülke, ABD’nin ilk adımı 2014’te atmasıyla birlikte cezai soruşturmalar sırasında ele geçirilen kripto para birimlerini sattı.

Tezgah üstü Bitcoin işlem hacmi fırladı

Binance'nin kararı Bitcoin'i düşürdü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)