E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancının hisse alışı sürüyor---

Yabancının hisse alışı sürüyor

Yabancının hisse alışı sürüyor
26 Kasım 2020 - 14:41 borsagundem.com

Yabancı yatırımcılar 19 Kasım haftasında 389,70 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Yurt dışında yerleşik kişilerin 20 Kasım itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 25,2 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, hisse senedi stok miktarı bir önceki hafta 23,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Devlet iç borçlanma senetleri(DiBS) stok miktarı 6,2 milyar dolar oldu. DiBS stok miktarı önceki hafta 5,8 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Repo miktarı 234,4 milyon dolar seviyesine geldi. Repo miktarı önceki hafta 166,9 milyon dolar seviyesindeydi.

Özel sektör tahvil ve bonoları 239,2 milyon dolar oldu. Özel sektör tahvil ve bonoları bir önceki hafta 232,0 milyon dolar seviyesindeydi.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı 389,7 milyon dolar oldu. Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında DiBS değeri farkı 175,5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında repo değeri farkı 64,1 milyon Dolar seviyesinde gerçekleşti. Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında özel sektör bonoları farkı 7,2 milyon dolar oldu.

Ekonomide 'yeni dönem'de yabancı alışa geçti

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

Borsa İstanbul'da yeni rekorlar bekleniyor

Borsaların yeni odağı: Sektör rotasyonu

Piyasalar normalleşme sürecini satın alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçekler 26 Kasım 2020 20:38

    Ülkeden çıkan büyük para yavancılara ait değil, son 15 yılda hiçten her biri öilyarlarca dolar servete ulaşan ülkenin en zengini olan ak adamkara ait. Ülkeye geri getirirlerse doviz sıkışıklığı kalmaz. Biri italya da biri bir çurpıda sadece 3 milyar euroya yakın para götürdüğünü basına yansımıştı.

  • Ers26 Kasım 2020 20:34

    Bistin %10 aldıktan sonra belli katarlı büyük yatırımcılar fonlar bist girmeye başlarlar yakında. Diğer raraftan çzel sektör ike devlet elindeki hotelleri, doğalgaz dönüşümlü ekektrik santralleri ve petrol şirketlerinin bir kısmını satılarak doviz akışı sağlanmalı. Ve bu şitketler finans zorluklarıda sşmış olur

  • Kısmet26 Kasım 2020 16:08

    Alsınlar alsınlar onlar dolar getirip bozuyor yerlide dolar alıyor bakalım nereye varacağız