E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYabancılardan 703 milyon dolarlık net alım---

Yabancılardan 703 milyon dolarlık net alım

Yabancılardan 703 milyon dolarlık net alım
05 Haziran 2014 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul’un yayımladığı verilere göre yurt dışında yerleşik yatırımcılar Borsa İstanbul'da Mayıs ayında alım tarafında yer aldı

Yabancı yatırımcılar BIST’te alımlarını sürdürdü. Borsa İstanbul’un yayımladığı verilere göre yurtdışında yerleşik yatırımcılar Mayıs ayında Türk hisse senetlerinde net 703 milyon dolar alım yaptı. Böylece yılbaşından bu yana yabancıların net alımları 1.523 milyon dolar düzeyine yükseldi. Geçen yılın ilk beş ayında yabancıların net alımları 639 milyon dolardı. Mayıs ayındaki güçlü alımlarla 12 aylık kümülatif görünüm pozitife geçerek 454 milyon dolara yükseldi. Bankalar yine yabancıların ilgisindeydi.
Yabancı yatırımcılar Mayıs ayında net 517 milyon dolar banka hisseleri aldı.

Yurtdışında yerleşik yatırımcıların BIST’teki payı Mayıs ayında 52 baz puan artarak %63,99 olurken dün kapanışı itibarıyla payları %64,11’e yükseldi. Mayıs ayında yabancılar 13,4 milyar dolarlık işlem hacmi ile piyasadan %19 pay alırken önceki aya göre yarım puan paylarını artırdılar.

Yabancı yatırımcıları Mayıs ayında  ve 2014 yılı boyunca alım yaptıkları hisseler ile alım miktarları tabloya şöyle yansıdı:



Yabancıların Mayıs ayı ve  2014 yılı boyunca net satış yaptığı hisseler ve satış miktarları şöyle:



Yabancıları 2014 Mayıs ayı ve 2014 yılı boyunca en çok işlem yaptığı hisseler ve işlem miktarları şöyle:



İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belki de ellerinde kaldı05 Haziran 2014 12:22

    fiyatlar önemli değil önemli olan adetleri artmış mı yoksa azalmış mı,eğer bir hissede alış göstermişler de oysa gerçekte satış yapılmışsa adetlerden anlaşılır ola ki yukardan satıp alttan almışlar da olabilir veya tersi alttan alıp üstten satmışlardır,bu nedenle de mevcut ve önceki adetler önemlidir.ola ki ellerinde de kalmış satamıyor da olabilirler.

  • adil özer05 Haziran 2014 10:28

    Dünya adam olur TEKFEN hissesi adam olmaz.Enka bölündü yine geçti bu ay fiyatta tekfeni.cacıkta hıyar bile olamazzz tekfen....