E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar ve yerli yatırım fonları geçen hafta ne aldı ne sattı?---

Yabancılar ve yerli yatırım fonları geçen hafta ne aldı ne sattı?

Yabancılar ve yerli yatırım fonları geçen hafta ne aldı ne sattı?
21 Ocak 2019 - 11:59 borsagundem.com

İşte Osmanlı Yatırım araştırması, işte yabancı payı ile fon takas oranı en çok azalan ve artan hisseler…

Geçen hafta BIST 30 senetlerinde yabancılar Halkbank, Vakıfbank, Arçelik ve İş Bankası C alırken, Türk Hava Yolları, Kardemir D ve Ereğli sattılar.

Yerli yatırım fonları ise aynı haftada Türk Telekom, Pegasus ve Kozal alırken Arçelik, Akbank, Kardemir D ve Doğan Holding sattılar.

Üst üste olmak üzere 5 günden fazla yabancı yatırımcıların aldıkları hisseler HALKB, AKBNK, ARCLK ve ISCTR olurken, arkaya sattıkları hisseler ENJSA ve EREGL olmuştur.

Yerli yatırım fonlarının payının en az 5 gün olmak üzere üst üste artış gösterdiği hisseler ALARKİ CCOLA, GOODY ve ULKER olmuş,  arka arkaya sattıkları hisseler ise ENKAI, ANACM ve KORDS    olmuştur.

Kaynak: Osmanlı Yatırım Araştırma Platformları 

https://www.osmanlimenkul.com.tr/122/sayfalar/arastirma-platformlari 

Yabancı yatırımcılar, parasal büyüklüğe sahip olmaları nedeni ile her zaman ne alıp satıp sattıkları takip edilir. Osmanlı Yatırım, saklamacı kurumları dikkate alarak hesapladığı yabancı yatırımcının hangi hissede ne yönde işlem yaptığı ile ilgili kolay anlaşılır bir yabancı işlemleri araştırma platformunu müşterilerine ücretsiz olarak sunuyor.

Yabancı yatırımcıların yanında emeklilik fonlarının büyümesi ile de Türkiye’de yerli kurumsal yatırımcıların Bist’teki payı artmaktadır. Önümüzdeki dönem bu eğilimin hızlanarak devam etmesi, yabancı yatırımcının payının azalması ve özellikle yerli kurumsal yatırımcılar ile yerli bireysel yatırımcının payının artması beklenmektedir.

Bu nedenle Osmanlı Yatırım yabancı kurumlar için geliştirdiği platformun aynısını yerli yatırım fonları ve emeklilik fonları için de uygulamıştır.

Her iki platformda da işlem takasların gerçekleşmesi sonrasındaki rakamlar baz alınır ve bir gün sonra analizlerde kullanılır.

Bu platformlarda yatırımcı günlük, haftalık, aylık, yılbaşından itibaren veya belirli bir tarih aralığı girerek yabancı yatırımcıların ve yerli yatırım fonlarının en çok alım ve en çok satım yaptıkları hisseleri ve bu hisselerde seçilen tarihlerde kaç adet hisseleri olduğu takip edilir.

Ayrıca hisse bazında, yabancı yatırımcıların ve yatırım fonlarının her hissede sahip olduğu güncel oranları da görebilirsiniz.

Daha net trend analizi için ise yabancı yatırımcı ve fon payının minimum 5 gün arttığı ve azaldığı hisseleri  takip edebilirsiniz.

Bu platformlar ile Osmanlı Yatırım müşterilerine fazla zaman harcamadan yabancı ve yatırım fonu gibi kurumsal ve uzun vadeli yatırımcıların hisse bazında alım satım yön bilgisini sağlamaktadır. Bugüne kadar sadece kendi müşterilerine bu hizmeti verirken, kısa bir süreliğine Osmanlı Yatırım müşterisi olmadan da web işlem platformları demo uygulamaları üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.osmanlimenkul.com.tr/132/sayfalar/osmanli-web-platformlari linkinden demo giriş yazısına tıklayarak kısa bir kayıt oluşturduktan sonra Osmanlı araştırma bölümünden yabancı işlemleri ve fon işlemleri üzerinden analizlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

https://www.osmanlimenkul.com.tr/136/sayfalar/osmanli-aktif-trader

http://web.directfn.com.tr/osmanli/demo.html

https://osmanliyatirim-webclient.foreks.com/#!/login?utm_source=website_sayfa_icerik

Detaylı bilgi linkleri

https://www.osmanlimenkul.com.tr/128/sayfalar/yabanci-islemleri

https://www.osmanlimenkul.com.tr/145/sayfalar/fon-islemleri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)