E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYabancılar Türk enerji şirketlerini yakın markaja aldı---

Yabancılar Türk enerji şirketlerini yakın markaja aldı

Yabancılar Türk enerji şirketlerini yakın markaja aldı
21 Aralık 2020 - 10:35 borsagundem.com

İngiltere merkezli Actis Capital, Türkiye enerji piyasasını yatırım için yakın markaja aldı. Actis’in, Türkiye’de bir şehir içi elektrik dağıtım şirketi ile görüştüğü ifade ediliyor.

Türkiye’de şehir içi elektrik dağıtım hizmetleri özel sektör eliyle yürütülüyor. Devlet, 2000’li yılların başında, elektrik dağıtım bölgelerini özelleştirdi ve bu alandan çıktı. 21 özel şirket, Türkiye’nin değişik bölgelerinde hizmet veriyor.

Yabancıların, elektrik dağıtım özelleştirmelerine ilgisi sınırlı kaldı. Birkaç bölgede, yerli yatırımcıyla ortaklık yaparak bu alana girdi. İzleyen yıllarda, söz konusu yabancı şirketlerin Türkiye’den elektrik dağıtım sektöründen çıkmayı düşündükleri yönünde haberler gündeme geldi. Yeni yatırımcı da bugüne dek gelmedi.

2020 yılının tamamlanmasına sayılı günler kala sürpriz bir ortaklık gündeme geldi. Enerji kulislerinde, Türkiye’de değişik alanlarda faaliyet gösteren bir holding bünyesinde yer alan şehir içi elektrik dağıtım şirketinin, yabancı bir yatırımcıyla ya da fonla ortaklık için görüşmelere başladığı konuşuluyor.

Sürpriz yatırımcının İngiltere merkezli Actis Capital olduğu dile getiriliyor. Dünyada, özellikle “gelişmekte olan ülkeler”de enerjiden alt yapıya kadar yatırımları bulunan Actis’in, Marmara Bölgesi’nin bir bölümünün elektrik dağıtımını yapan şirkete ortaklık için masaya oturduğu belirtiliyor.

Bu görüşme, enerjinin değişik sektörlerinden yabancı yatırımcıların tek tek çıktığı bir dönemde gündeme geldiği için sektörde büyük yankı uyandırdı. Bu görüşmenin olumlu sonuçlanmasının, enerji sektöründe yeni yabancı yatırımcıların da önünü açabileceği ifade ediliyor. Haberturk

Ankara’da enerji kulislerinde yabancı yatırımcı iddiası

 

Sabancı Holding rüzgar enerjisine 450 milyon dolar yatırım yapacak

 

Enerjisa, İsveç'e de istasyon kuracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bedava elektrik alıp satan firmalar21 Aralık 2020 13:45

    Elektrik dağıtım firmalarının hepsi batık. Devlet el de koyamıyor. Devletin TETAŞ adındaki firması alacakları yüzünden bu firmalar tarafından batırıldı. Yabancılar devletten bedava elektiriği alıp vatandaşa satacak. Kokuyu aldılar, Telekom gibi paraları cukka yapıp gidecekler. Bunu bir yere yazın

  • Gerçek21 Aralık 2020 12:30

    Enerjisa zaten üretimde ve dağıtımda yüzde 50 payını satarak bir yabancıyla ortak E.ON şirketi 

  • fafa21 Aralık 2020 11:59

    Yabancılar bu piyasa önce girmediler,çünkü  nasıl bir gelişme olacağını bilmiyorlardı,sonra baktılar,nefes almayı da elektrik tüketim faturasına ilave ediyoruz incelemeye almaya başladılar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Aralık 2020 10:53

    bence enerjisa.