E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYabancılar büyüme verisine ne diyor?---

Yabancılar büyüme verisine ne diyor?

Yabancılar büyüme verisine ne diyor?
31 Mayıs 2019 - 14:36 borsagundem.com

Manulife Asset Management Kıdemli Gelişen Piyasalar Analisti Richard Segal ve Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam büyüme verisini değerlendirdi

Manulife Asset Management Kıdemli Gelişen Piyasalar Analisti Richard Segal  Yatırım Kulübü programında soruları yanıtladı.

Segal büyüme verisinin beklentiler çok yakın geldiğini ve yıllık daralmanın beklendiğini belirterek, “geçen senenin son çeyreği zorlu geçmişti ancak nispeten ilk çeyrekte ekonominin toparlanacağını da bekliyorduk” dedi.

Kıdemli Gelişen Piyasalar Analisti’nin konuşmasında öne çıkanlar ise şöyle;

“Bence resim şu an için çok karışık çünkü özel sektöre verilen krediler konusunda zayıflık söz konusu ve şirketlerin yeniden yapılandırılması var. Bazı sektörler zayıf ve zayıf kalmaya devam edecek örneğin alt yapı sektörünü buna örnek olarak verebiliriz veya inşaat sektöründen bahsedebiliriz.  Bununla birlikte rekabetçilikte arttı. İmalat sektöründe ihracata dayalı olanlara baktığımız zaman iyi performans göstermeye devam edeceklerini söyleyebiliriz ve tüketicilere baktığımız zamanda harcamaları konusunda baskılanmış olduklarını görüyoruz.  Şu anki durum ihtiyatlı bir şekilde iyimser davranabileceğimiz şekilde”

“Türk hükümeti ABD ve Rusya ile olan ilişkilerini iyileştirecek”

“TL varlıklarında iyimser hava kalıcı mı?” sorusuna Segal, “İstanbul seçimlerinin tekrar yapılması aslında çok beklenen bir şey değildi.  Jeopolitik alanda iyileşmeler oldu tabi. Türk hükümetinin sadece ABD ile değil aynı zamanda Rusya ile olan ilişkilerinin de iyileştirileceğini düşünüyorum.  Yılın ikinci yarısında piyasaların çok iyi performans gösterme olasılığı var” şeklinde yanıtladı.

Segal ayrıca TL varlık pozisyonlarında temelde bir değişiklik yapmadıklarını ve Türk lirasının yakınlarda 1,5-2’lerdebir değer kazancı yaşayabileceğini söyleyerek, şu an için seçim döneminin atlatılması gerektiğini belirtti.

"İyimser olmak için sebebimiz var"

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam, " Büyümenin birkaç çeyrek daralmanın ardından görmek her zaman çok iyi oluyor. Bu tarz bir büyüme verisinin gelmesini bekliyorduk. Aynı zamanda seçimler öncesi yapılan mali teşvikler ile kredilerin artması büyümeyi etkileyen faktörlerden olduğunu biliyorduk.  Olumlu bir çeyrek olduğunu söyleyebilirim.  Diğer çeyrekte de bu şekilde devam ederse çok fazla teşvik göremeyebiliriz ancak iyimser olmak için sebebimiz var" dedi.

"Şu an dış faktörler, iç faktörlerden daha etkili oluyor"

“TL kazançlarını devam ettirir mi?” sorusuna Erlam, “Sürdürülüp sürdürülmeyeceği küresel ekonomik ortamın nasıl geçtiği ile bağlantılı çünkü Avrupa’nın Türkiye ile ilişkileri çok önemli.  Avrupa şu an kendi zorluklarını yaşıyor.  ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının olumsuz etkileri de var.  Piyasa ortamı da çok hassas bir durumda,  hisse piyasalarında satış görüyoruz.  Şu an dış faktörler iç faktörlerden daha etkili oluyor” diye yanıtladı. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)