E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar 24,5 milyon dolarlık hisse sattı---

Yabancılar 24,5 milyon dolarlık hisse sattı

Yabancılar 24,5 milyon dolarlık hisse sattı
17 Şubat 2022 - 14:38 borsagundem.com

Yurt dışı yerleşiklerin hisse satışı sürdü.

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 11 Şubat haftasında 24,5 milyon dolar hisse senetleri satışı yaptılar.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, aynı hafta DİBS (Kesin Alım) alımları 1,4 milyon dolar olurken, DİBS (Ters Repo) işlemi olmadı.

Yurt dışında yerleşiklerın DİBS (Teminat) alımları 18,3 milyon dolar olurken, DİBS (Ödünç) işlemi gerçekleşmedi. Şirket borçlanma senetleri alımları ise 6,3 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Stoklar

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 18 milyar 932,7 milyon dolar olarak gerçekleşti.

DİBS (Kesin Alım) stokları 3 milyar 573,8 milyon dolar, DİBS (Ters Repo) stokları 769,7 milyon dolar, DİBS (Teminat) stokları 296,2 milyon dolar oldu.

Şirket borçlanma senedi stokları 153,3 milyon dolar seviyesinde açıklandı.

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

 

Merkez Bankası'ndan sürpriz yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)17 Şubat 2022 15:13

    Sanal pıyasa tamamda, reel pıyasanın gitmesinden korkmaya başladım. 50 milyon insan zorunlu giderlerini karşılıyor. Ayda 4500 tlaltında 50 milyon insan yaşıyor. TL değil,ithal gelen mamalum hammaddeler vb ile TL kazanan emekçi tuketmeyı de bırakacaktır. Bu durumda var olan reel yabancı yatırımlarda ayrılabılır, gelmekten vazgeçer, hatta kuculme ve terk etme yapabilir diye düşünüyorum.   1 usd = 13 TL ama gelir eridi. Zorunlu gider harici tuketım duruyor. TL sıfırdan üreten mamul, fabrıka,üretim hatları, olmadan kimse bu ekonomık kargaşada yatırım yapmaz. Çunku izliyoruz, sonra uyduruk projeler ile adıma atıyoruz. İktisad ve öngürü  yok artık. Ha bire garip apsürt bişeler. Fabrika, ağır sanayı, il girdiler acilen devlet eli ile TL üretilmeli.

  • Kaçan balık17 Şubat 2022 14:55

    Satacak tabi ufak ufak gidiyorlar zaten hepsini bir günde satamazlar yüzde 39 malları var bırak hepsini yarısını bir günde çıkalım deseler borsa kafasını 10 gün tabandan kaldıramaz onun için böyle ufak ufak iki geri bir ileri topukluyorlar,bana bakın biz bize vs hikayesini yemezler bosuna yazmayın simdiden diyeyim siz sizeyseniz endeksi kaldırın o zaman.