E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancıdan son bir yılın en yüksek alımı---

Yabancıdan son bir yılın en yüksek alımı

Yabancıdan son bir yılın en yüksek alımı
08 Aralık 2021 - 17:41 borsagundem.com

Borsa İstanbul'dan açıklanan aylık verilere göre yabancılar kasımda 654 milyon dolarlık net alım yaparken, son 1 yılın en yüksek net alım miktarı oldu.

Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’un hızlı yükseldiği kasım ayında net alım yönünde pozisyon aldılar.

Borsa İstanbul verilerine göre yabancılar kasımda net alımı 654 milyon dolar oldu ve bu son 1 yılın en yüksek miktarda net alımı olarak belirlendi.

Dünya'dan Şebnem Turhan haberine göre, yabancı yatırımcı son 4 aydır hisse senedi piyasasına giriş yapıyor. Son yıllarda üst üste 4 ay net giriş olmamıştı. 4 aylık net alım ise 1.2 milyar dolar oldu.

Yıldız pazarda 23.3 milyar dolar alım 22.6 milyar dolar satım yapan yabancı yatırımcıların yıldız pazarda net işlemi ise 671.6 milyon dolar oldu.

Yabancının en fazla net alım yaptığı şirket ise 114.8 milyon dolarla Tüpraş (#TUPRS) oldu. Tüpraş'ı 109.9 milyon dolar net alımla Şişecam (#SISE), 103.7 milyon dolarlık net girişle Türk Hava Yolları (#THYAO) ve 61.3 milyon dolarlık net alımla İş Bankası (#ISCTR) izledi.

Yabancının kasımda en fazla net satış yaptığı hisse ise 98.1 milyon dolarla Garanti Bankası (#GARAN) olurken, onu 39.9 milyon dolarla Türk Traktör (#TTRAK) ve 36.6 milyon dolarla da Koç Holding (#KCHOL) izledi.

Hedef fiyatı yüzde 116 artırılan hisse

Borsada ralli sürüyor, endeks tarihi zirvesinde

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)