E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK Başkanı Ertaş: Yabancı Moody's'e itibar etmedi!---

SPK Başkanı Ertaş: Yabancı Moody's'e itibar etmedi!

SPK Başkanı Ertaş: Yabancı Moody's'e itibar etmedi!
19 Ekim 2016 - 15:41 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş İstanbul Finans Merkezi'nin Temel Atma töreninde piyasalara dair çok önemli açıklamalarda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Moody's'in not kararına yabancı yatırımcıların itibar göstermediğinin altını çizerek "Kredi derecelendirme kuruluşlarının güvenilirlikleri tüm dünya ülkeleri arasında tartışılır hale geldi. Enflasyon ve cari açık konusunda göstergeleri çok kötü olan ve buna rağmen notları AA, BB olan ülkeler var. Rakamları yan yana koyduğunuzda kötü duruma olan ülkelerin notunun daha yüksek olduğunu görüyoruz." dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu'nda FETÖ temizliğine 15 Temmuz öncesinde başladıklarını söyleyen SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş "Sermaye Piyasası Kurulu'nda FETÖ temizliğine 15 Temmuz öncesinde başladık, ilk etapta 18 kişinin kurum ile ilişiğini kestik. 15 Temmuz sonrasında ise 70 FETÖ mensubunun işine son verdik. Çalışmalarımız devam ediyor, kurumda hiçbir şey kalmayana kadar bu konunun üzerine gideceğiz, tertemiz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"ENFLASYON VE CARİ AÇIK RAKAMLARI DİPLERDE OLAN ÜLKELERİN NOTU AA,BB!"

SPK Başkanı Ertaş yabancı yatırımcıların Moody's'in skandal kararına aldırış etmediğini, aksine Türkiye'ye akın ettiğini belirterek "Kredi derecelendirme kuruluşlarının güvenilirlikleri tüm dünya ülkeleri arasında tartışılır hale geldi. Enflasyon ve cari açık konusunda göstergeleri çok kötü olan ve buna rağmen notları AA, BB olan ülkeler var. Rakamları yan yana koyduğunuzda kötü duruma olan ülkelerin notunun daha yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.

YABANCI YATIRIMCI DURUMUN FARKINDA

Büyüme rakamları açısından dünyada en ön sıralardayız. Değerlendirmenin ekonomik kriterler dışında siyasi ve manipüle söylemlerle yapıldığı açıkça ortadadır. Bunu sadece biz söylemiyoruz, yabancı yatırımcılar da durumun farkında.

MOODY'S'E İTİBAR ETMEDİLER

Notumuzun düşürülmesine rağmen ülkemize gelen yatırımcı sayısında herhangi bir düşüş söz konusu değil, aksine yatırıma gelenlerin sayısında artış var. Yabancı yatırımcılar Moody's'in notuna itibar etmedi, Moody's'in en kısa sürede bu hatadan döneceğini düşünüyorum" dedi.

15 TEMMUZ'DAN SONRA 426 MİLYON DOLAR YATIRIM GELDİ

Sermaye Piyasası Kurulu olarak günlük olarak piyasaya ne kadar yabancı sermayenin girip çıktığını takip ettiklerini belirtti ve şöyle konuştu "15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye yabancı yatırımcılar tarafından 426 milyon dolarlık bir giriş söz konusu. Bu rakamlar hem vatandaşlarımızın hem de küresel yatırımcıların Türkiye'ye güveninin devam ettiğini gösteriyor, bundan sonra da böyle devam edeceğine inanıyoruz."

Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ah ah29 Mart 2017 00:36

    Sermayesi 1. Milyardan assagi hic bir sirket halka acilmasin daha iyi olur..kratl artog atac nerde ler ky soyuldu resmenn..parasi olan soymasin kyyi bistte bi duzenleme getirin haber ve buyume degerine gore fiyat belirlensin islem arz talep olunca spukulasyonlar oluyor..ytd

  • başkan19 Ekim 2016 19:41

    Bizim burda anamız ağlamış.Reme bak ya ,güler gibi halimize.... :(

  • selo19 Ekim 2016 19:36

    zararımızı karşılayın ....

  • Goldaszede19 Ekim 2016 18:37

    Goldasdan nehaber???????????????

  • ppp19 Ekim 2016 18:15

    önce 2011 yılında halka arzların yapanları ve 15 dk geçikmeli verileri yasaklayları temizleyin.yatırmcı borsayı izlesin böyle borsa dunyada varmı

  • tv19 Ekim 2016 17:17

    başkan bir bak bakalım borsadan atılan şirketler için mango ranlo milletin parasını hiç ettiler keyif sürüyorlar fetöcü olabilirlermi

  • Vahdettin Başkan'a19 Ekim 2016 16:25

    güvenimiz tam, Allah işini rast getirsin..