E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYabancı savaş uçakları Libya'yı bombaladı---

Yabancı savaş uçakları Libya'yı bombaladı

Yabancı savaş uçakları Libya'yı bombaladı
20 Aralık 2019 - 05:04 borsagundem.com

Başkent Trablus'un doğusundaki Misrata kentinde bazı hedefler savaş uçakları tarafından bombalandı

Uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Basın Sözcüsü Mustafa el-Mecii, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hava Savunma ve Hıttin Taburu kampları gibi Misrata kentindeki eski askeri noktalara hava saldırıları düzenlendiğini belirtti.

Savaş uçaklarının kime ait olduğuna dair bilgi vermeyen Mecii, saldırıda can kaybı yaşanmadığını dile getirdi.

Mecii, saldırı sırasında insansız hava araçlarının kentin üzerinde uçuş yaptıklarının tespit edildiğini söyledi.

Bu hafta başında darbeci asker Halife Hafter'e bağlı savaş uçakları Misrata Hava Kuvvetleri Koleji'ne saldırı düzenlemişti.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri darbeci General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri, karşı operasyon başlatmıştı.

Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı vermişti. Hafter'in saldırı emri nedeniyle ülkenin batısında, başta Misrata olmak üzere 10 kentte seferberlik ilan edilmişti.

BM LİBYA ÖZEL MİSYONU: ÜZGÜNÜZ

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Misyonunca, "Ülkedeki son gelişmeler ve kötüye giden askeri tırmanıştan dolayı üzgünüz" açıklamasında bulunuldu.

Misyonun resmi sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, ülkenin yaşadığı kriz için siyasi çözümün kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Misyon, Libya'ya dönük parçalanmaya yüz tutmuş olan uluslararası tavrın yeniden imarı için çaba göstermeye devam ediyor. Misyon, kan akıtılmaması ve sivil halkın daha fazla bir felaket yaşamaması hedefiyle uzlaşı masasına dönülmesi için Libyalıları teşvik etmeyi sürdürüyor. Ülkedeki son gelişmeler ve kötüye giden askeri tırmanıştan dolayı üzgünüz."

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Darbeci General Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı vermişti. Hafter'in saldırı emri karşısında ülkenin batısında Misrata başta olmak üzere 9 kentte seferberlik ilan edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum21 Aralık 2019 23:08

    Devirmek yetmiyor bölmeden duramıyorlar. Irak ortada Suriye ortada Libya öyle afkanistanı da ortada bırakıp gidecek yakında mısırda bölünmezse hiç şaşırmam

  • Vatandaş20 Aralık 2019 23:52

    Erdoğan kimle anlaşma yaptıysa akıbetleri iyi olmuyor. ABD yi dışlayarak onların istemediği birşeyi yapmanız çok zor. Lafla güçlü olunmuyor.

  • TheFacts20 Aralık 2019 18:25

    Türkiye olarak aktif müdahil olmazsak, desteklediğimiz gerçekten halkı ve ülkesini savunan yönetimleri devirir, Sisi gibi Batı kuklasını koyarlar. Sağır sultan biliyor HAfter'in CIA de eğitim gördüğünü. Şimdi biri demesin Rusya niye destekliyor diye. Rusya arka planda her daim ABD ile anlaşmış, dünyayı ortak parsellemişlerdir. Suriye'de de durum aynı.

  • doğru20 Aralık 2019 10:37

    bizim destek verdiğimiz heryer yıkılıyor, mısırda mursi hükümeti ,libyada kaddafi ,şimdide libya hükümeti sallantıda, çok yazık...

  • azmi20 Aralık 2019 20:45

    Bir de kendimize destek versek. İşsizlikten kırılıyor millet, zamlar,arttırılan vergiler,enflasyondan eriyen maaşlar vb dururken Suriye,Libya vs masrafları ne için. 

  • Demokrasi20 Aralık 2019 09:25

    Adamlar heryere demokrasi götürüyorlar. Dikdatörler bille aranır hale geliyor.