E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYabancı piyasalar kapalı, BİST durağan seyredebilir---

Yabancı piyasalar kapalı, BİST durağan seyredebilir

Yabancı piyasalar kapalı, BİST durağan seyredebilir
22 Kasım 2018 - 09:18 borsagundem.com

BİST100 endeksi 91.500'den gelen tepki alımlarıyla birlikte dar bant içerisindeki hareketi korurken dışarıda piyasaların kapalı olması nedeniyle de bu bant hareketi bir süre daha devam edebilir

Bugün ABD Yarın Japonya Şükran Günü Nedeniyle Kapalı. Biz Bizeyiz

Haftanın üçüncü işlem gününe Asya borsaları petrol fiyatlarında yaşanan sert geri çekilmenin küresel ekonomik büyüme hakkındaki yarattığı kaygılarla satış baskılı kapanış gerçekleştirirken ABD borsaları teknoloji hisseleri önderliğinde yaşanan satışlarla 2018 değer kazanımlarını sildi. Bu gelişmelerle Borsa İstanbul günü satıcılı Dolar/TL de ise 5,35 üzerinde yükseliş eğilimli güne başladı. İç gündem de Erdoğan- Bahçeli görüşmesine dikkatler çevrilirken Euro/Dolar paritesin de 1,14 seviyesine yakın seyirle alıcılı seyre döndü. Gün sonunda endeks Borsa İstanbul günü %1,11 değer kazancıyla 1,21 puan değer artışıyla birlikte 92.707,95 puandan tamamladı. 92.400 üzerinde gerçekleşen kapanış küresel piyasalarda ki satıcılı seyre rağmen bugün için olumlu olsa da ABD Borsalarının Şükran Günü nedeniyle tatil olmasının etkisiyle daha durgun geçme ihtimali olduğunu hatırlatalım.

Dün akşam saatlerinde Dolar/TL’nin 5,30 desteğini kırarak 5,27 seviyesine gerilemesi ve ardından 5,30 seviyesinde dengelenmesinde;

Yüksek Faiz düşen kur sarmalında carry trade için uygun zeminin oluştuğunu düşünen yabancı yatırımcıların 9 Kasım haftasında özellikle DİBS alımlarındaki gözle görülür artış

TCMB’nin bu hafta gerçekleştirdiği borçlanma ihaleleri sonrası Türk Lirasını sıkılaştırma adımlarındaki başarı
Son dönemde Cari Denge de oluşan fazlanın Kasım ayında da devam edeceğine dair olumlu beklentiler
Dolar/TL de denge arayışında enflasyonist baskılara rağmen yakın vade de içeride risk algısını değiştirecek majör bir etkinin olmadığına inanılması (Pentagonun S-400 konusunda açıklamalarına rağmen)

Yerel Seçimlerde de Cumhur İttifakının yaşanabileceğine dair beklentilerin yeniden yeşermesi

Dolar /TL’nin 2018 Mayıs ayında Erken Seçim Kararı sonrası doların 3.890/4.40 seviyesinden başlayan ve 7.20 tarihi rekor seviyeye çıkması ardından dengelerin yeniden oluşmasına dair adımlar sonrası 5.30 seviyesinde yeni denge arayışı.

Fed’in Faiz Artırımlarında hız keseceğine dair ihtimalin yarattığı geçici pozitif etki.

Dolar/TL yeni güne dün gece 5.27 test etmesi ardından 5.32 seviyesinden başlıyor.

BİST100

Küresel piyasalarda hisse senetleri tarafında yaşanan satışlar ve mevcut fiyatlamalar da sadece Ticaret savaşı kaygıları değil aynı zamanda Küresel Ekonomik Büyümede ciddi daralma olasılığının da fiyatlandığını görmekteyiz. Sert düşen petrol fiyatlarının körüklediği korkular sonrasında endeksler 2018 kazançlarını silerken Breixt/İtalya ve Almanya Ekonomisinde daralma ihtimalin artması gibi nedenler le hisse senetlerinden kaçış ve güvenli liman arayışı öne çıkmakta. BİST100 de ise demir çelik sektörü hisselerinden çıkan paranın bankacılık sektöründe öncü hisselerde yeni pozisyon açmaları ile endeksin 91.300 seviyesinde dengelenme arayışı ve yabancı payının son giren yabancı yatırımlarıyla baskıların kısmen azalması şeklinde değerlendirebiliriz. Endekste pozitif kapanış gerçekleşse de 91300/94600 bandındaki sıkışma ve beklenen pozitif açıklamaların (Halk bankası-Telekom gibi) gelmemesiyle devam ederken 91.300 desteği daha da önemli konuma gelmekte. Pozitif haber akışında 94.600 geçilirse 95.500 ve 96.400 hedef değerler konumunu ise korumakta. Garanti Bankasında 8.07 ve yukarı 8.15 seviyesi aşılmadığı takdirde Endekste 91.300 ve Viop ta 119.500 destekleri olası satış baskısında kırılabilecek seviyeler olduğunu da notlarımıza ekleyelim. Veri açısından sakin günde TCMB Kasım Toplantısı Tutanakları takibimizde olacak.

Manşette Neler Var

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı. New York borsasında endeksler, Şükran Günü tatili öncesinde kayıplarının bir kısmını geri aldı. Endekslerdeki olumlu havada Fed’in 2019 da faiz artırımlarında hız keseceğine dair olumlu beklentiler. Ve sert düşüşler ardından tepki alımlarına gerekçe olarak gösterilmesi ABD Borsaları, bugün Şükran Günü tatili nedeniyle kapalı .. Japonya ise yarın kapalı olacak. ABD Savunma Bakanı Mattis, Suriye'nin kuzeyinde birkaç bölgede gözlem noktası kuracaklarını söyledi. Borsa İstanbul, BAKAB, GUSGR ve NIBAS hisselerinde 15 gün süreyle açığa satış ve kredili işlemler yapılamayacağını açıkladı.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

BİST100 endeksi 91.500'den gelen tepki alımlarıyla birlikte dar bant içerisindeki hareketi korurken dışarıda piyasaların kapalı olması nedenyiyle de bu bant hareketi bir süre daha devam edebilir. 94.600 - 95.000'in ana direnç olduğunu ve bu bölgeden daha önce referans bir eşik olarak kabul ettiğimiz 50 günlük ortalamanın geçtiğini hatırlatalım.

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)