E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYabancı kurumlardan çarpıcı Fed beklentileri---

Yabancı kurumlardan çarpıcı Fed beklentileri

Yabancı kurumlardan çarpıcı Fed beklentileri
26 Eylül 2018 - 16:42 borsagundem.com

Deutsche Bank, Nomura, Goldman Sachs gibi önde gelen kurumlar Fed beklentilerini paylaştı

ABD Merkez Bankası'nın bu yılki 3. faiz artışını yaparak faiz oranlarını %2-2.25 aralığına yükseltmesi bekleniyor, ancak çoğu piyasa uzmanı 2019'a ilişkin faiz artışı sinyallerinin daha kritik olacağına dikkat çekiyor.

HAZİRAN AYI NOKTASAL GRAFİĞİ

Fed'in politika faizinin hangi seviyede oluşacağının öngörüldüğü noktasal grafik merak ediliyor.

Haziran ayı toplantısındaki noktasal grafik, bu yıl için toplam faiz artış beklentisinin 3'ten 4'e yükseldiğini göstermişti. Haziran ayındaki dot plot ayrıca faiz oranının 2020 sonunda %3.25-%3.5 aralığında olacağını gösteriyordu.

Bazı yabancı kurumların Fed toplantısına ilişkin görüşleri şöyle; 

- DEUTSCHE BANK 

Deutsche Bank Analistleri 25 baz puanlık faiz artışı olacağını ancak gelecke çeyreklerdeki faz artışlarına yönelik sinyallerinin önemli olacağını belirtiyor.

Banka, Aralık ayında da faiz artışı, 2019 yılında ise 4 faiz artışı bekliyor. 

- NOMURA 

Açıklamada "Ekonomi mali teşviğin de etkisiyle güçlü kaldı, son FOMC tutanakları ve katılımcı yorumları, bankanın genişlemeci politikasını sona erdirebileceğine işaret ediyor. 

FOMC muhtemelen bu yıl toplam 4 faiz artışı tahmininde bulunacaktır. Komite'nin 2021 için medyan faiz tahminini değiştirmeyip 2020 öngörüsünde olduğu gibi 3.375'te bırakmasını bekliyoruz." iifadesi kullanıldı. 

- GOLDMAN SACHS 

6 faiz artışının daha yolda olduğunu, 2'sinin bu yıl, kalan 4'ünün ise 2020 sonuna kadar gerçekleşeceğini öngörüyor. 

- WELLS FARGO

Wells Fargo Securities Kıdemli Ekonomisti Sam Bullard, "dot plot" olarak bilinen noktasal grafiklerde yükseliş olabileceğini belirtiyor ve "Güçlü ekonomik verilerden yola çıkarsak daha fazla kademeli sıkılaştırma konusunda artan bir uzlaşı var. Faiz projeksiyonları konusunda rahat hissedecekler" yorumunu yapıyor. 

- BANK OF AMERICA MERRILL LYNCH 

Michelle Meyer liderliğindeki analistler "Büyümenin %4'in üzerine yükselmesi ve daha da sıkılaşan istihdam piyasasıyla yatırımcılar Fed'in ekonomik görünüm konusunda daha iyimser olacağını düşünüyor." notunu paylaştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)