E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYabancı kurumlar dolar/TL için ne dedi---

Yabancı kurumlar dolar/TL için ne dedi

Yabancı kurumlar dolar/TL için ne dedi
09 Aralık 2016 - 14:32 borsagundem.com

Türk lirası dolar karşısında 6 haftalık düşüşünün ardından bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz Cuma günü 3.5935 ile rekor seviyeye ulaşan dolar/TL kuru Cuma günü TSİ 13:25'te yaklaşık yüzde 1 gerilemesine rağmen haftalık bazda yüzde 1'in üzerinde yükseldi.

UniCredit stratejisti Kiran Kowshik notunda, "Yetkililerin yerelleri döviz varlıklarını Türk lirasına çevirmeye ikna etme oyun planının TL'yi dengelemesi olası görünmüyor" dedi.

Kowshik, "Reel faiz oranlarında somut bir artış olmazsa, TL satış baskısı altında kalmaya devam edecek" yorumunda bulundu.

Bank of America Merrill Lynch analisti Jean-Michel Saliba, "Hükümetin 10 milyar doları (TL'ye) çevirme hedefi, eğer gerçekleşirse, yakın vadede Türk lirasına sınırlı destek sunabilir" dedi.

JP Morgan analistleri, Türk lirasının baskı altında kalmayı sürdüreceğini düşündüklerini ve Türk lirasında "ağırlığı azalt" konumunda kalınmasını tavsiye ettiklerini söyledi.-Bloomberght

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomi masal dinlemez 09 Aralık 2016 15:33

    1- hükümet bol para basma planı açıkladı ki bu enflasyon ve tl değer kaybı demek 2- suriye ırak ve diğer terör operasyon maliyetlerinin ne olduğu henüz bilinmiyor ki buralara da çok para gidiyor 3- yabancı para sokmuyor çıkarıyor 4- hazır satacak fazla bir şey de kalmadı 5- dışarıda faizler yükseldi ki bu da yabancı para borçlu bankalara yüksek sendikasyon maliyeti demektir ki içeri de yansıyacak 6- vs vs