E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYabancı kurumlar ABD istihdam verisinden ne bekliyor?---

Yabancı kurumlar ABD istihdam verisinden ne bekliyor?

Yabancı kurumlar ABD istihdam verisinden ne bekliyor?
05 Nisan 2019 - 15:17 borsagundem.com

Ekonomistler ABD'de Şubat ayındaki düşük tarım dışı istihdam verisinin ardından istikrarlı bir seyir bekliyor.

Bloomberg'in anketine göre Mart ayında tarım dışı istihdamın 177 bin artması, işsizlik oranının %3.8'de kalması bekleniyor. %3.8'lik oran yaklaşık 50 yılın en düşük seviyesi..

Ücret artışlarının ise yıllık % 3.4 olması bekleniyor. 

Analistler şubat'ta 26 bin ile yaklaşık 1.5 yılın en düşük seviyesinde gelen istihdam verisinin revize edip edilmeyeceğini izleyecek. Ocak ayı verisi 311 bine yukarı yönlü revize edilmişti. 

ING GROEP  

Kurum, istihdamın 160 bin, işsizliğin %3.8, yıllık ücret artışının %3.5 olmasını bekliyor. Şef Ekonomist James Knightley "Şubat ayındaki çok düşük gelen veri, Fed'in yıl sonunda faiz indireceği beklentilerini tetikledi. Şubat verisi yukarı yönlü revize edilebilir" değerlendirmesini yaptı. 

TD SECURITIES 

Beklentisi istihdamın 165 bin, işsizliğin %3.8, ücret artışının %3.3 olması. 

Michael Hanson öncülüğündeki analistler "Şubat'taki sert düşüş sonrası inşaat sektöründe istihdamında toparlanma bekliyoruz. İmalat ve hizmet sektöründe de artışlar olabilir" yorumunu yaptı. 

CITIGROUP

170 bin istihdam, %3.8 işsizlik %3.3 ücret artışı beklentisi var. 

Ekonomist Veronic Clark "Yukarı yönlü bir sürpriz ekonomik aktivitenin sağlam olduğu görüşümüzü destekler. Bu da faiz indirimi gerekliliğini azaltır. En büyük piyasa tepkisi 100 binin altında bir sürprizle olur" dedi.

MOMURA

Beklenti 170 bin istihdam, %3.8 işsizlik, %3.2 ücret artışı...

Şef Ekonomist Lewis Alexander "Orta vadede ılımlı güçlenmenin süreceğini beklesek de Mart verisi istihdam piyasasını değerlendirirken temlinli olmak için bir yer açacak" yorumunu yaptı. 

BLOOMBERG ECONOMICS 

İstihdam: 175 bin, işsizlik %3.8, ücret artışının %3.4 olmasını bekliyor.  

Ekonomistler Carl Riccadonna ve Yelena Shulyatyeva "Önceki düşüş rakamlar sürdürülebilir değil. Geçmiş performans güçlü toparlanma için cesaret verici bir durum oluşturuyor" yorumunu yaptı. 

NATWEST MARKETS 

İstihdam 175 bin, işsizik % 3.8, ücret artışı %3.4 bekleniyor. 

Şef Ekonomist Michelle Girard "Bu rakamlar güçlü performans anlamına gelir. Ancak veri, Fed'in sonraki adımına dair tartışmaları sonlandırmaktan uzak olur. İstihdam piyasası koşullarının dramatik biçimde kötüleştiğine inanmıyoruz" notunu paylaştı. 

GOLDMAN SACHS 

İstihdamın 190 bin, işsizliğin %3.8, ücret artışının %3.3 olmasını bekliyor. 

Ekonomist Spencer Hill "Geçen seneki güçlü performans sonrası istihdam artışında trendin yavaşladığını düşünüyoruz. Ancak işsizlik maaşı başvuruları ve iş dünyası anketleri trendin hala potansiyel üstü olduğuna işaret ediyor" dedi. 

JEFFERIES 

İstihdamın 194 bin, işsizliğin %3.8, ücret artışının ise %3.4 olması bekleniyor. 

Şef Ekonomist Ward McCarthy "Durgun Şubat verisi sonrası istihdam sıçrama yapacaktır" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)