E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı ekonomistler ne kadar faiz indirimi bekliyor---

Yabancı ekonomistler ne kadar faiz indirimi bekliyor

Yabancı ekonomistler ne kadar faiz indirimi bekliyor
24 Temmuz 2019 - 11:54 borsagundem.com

Medley Global, Rabobank, Commerzbank gibi yabancı kurumların Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklentileri 100 ile 400 baz puan arasında değişiyor

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Medley Global Advisors Gelişen Piyasa Kıdemli Analisti Nigel Rendell  genel beklentinin 200 - 250 baz puanlık indirim olduğunu belirterek "Biz 400 baz puanlık indirimle politika faizinin yüzde 24'ten yüzde 20'ye inebileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Rendell gelecek aylarda enflasyonun düşeceğini, bunun da Merkez Bankası'na manevra alanı sağlayacağını kaydetti.

"LİRA'DA ÇOK ETKİSİ OLMAZ"

400 baz puanlık indirimin TL üzerinde çok fazla etkisi olmayabileceğini kaydeden Rendell, küresel ortamın Türkiye için destekleyici olduğunu söyledi. Rendell "Reel faiz oranı yüksek. Avrupa Merkez Bankası güvercinleşiyor. Faizler küresel anlamda düşüyor. Bu da Türk Lirası'na yardımcı oluyor." yorumunu yaptı.

Rendell yıl sonuna kadar politika faizinin yüzde 18'e inebileceğini söyledi.

Bazı diğer yabancı kurumların faiz indirimi beklentileri şöyle;

MANULIFE: 200 BAZ PUANManulife Varlık Yönetimi Kıdemli Gelişen Piyasa Stratejisti Richard Segal Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bu hafta 200 baz puan, toplamda 800 baz puan indirim beklediklerini kaydetti.

COMMERZBANK: 100 -150 BAZ PUAN

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose Merkez Bankası'ndan yarın 100 - 150 baz puan faiz indirimi beklediklerini bildirdi.

CMC MARKETS: 300 BAZ PUAN

CMC Markets Piyasa Analisti David Madden Merkez Bankası'nın bu ay 300 baz puanlık 'ihtiyatlı' faiz indirimi beklediklerini bildirdi.

RABOBANK: 200 BAZ PUAN

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merkez Bankası Başkanlığı'na Murat Çetinkaya'nın yerine Murat Uysal'ın gelmesinin ardından piyasada eğilimin "kesin bir şekilde faiz indirimi" lehine doğru değişim gösterdiğini kaydetti.

Enflasyondaki olumlu trend, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TCMB Başkanı Murat Uysal'ın ifadeleri dikkate alındığında TCMB'nin, bu haftaki toplantısında politika faizinde en az 200 baz puan indirime gidebileceği öngörüsünde bulunan Matys, 400-600 baz puan arasında bir indirimin de olabileceğini söyledi. 400-600 baz puan civarındaki indirimin TL'deki istikrarı bozabileceğini iddia eden Matys, bunun enflasyon baskılarını tekrar canlandırabileceğini ve tüketicilerle şirketler arasındaki hassasiyete zarar verebileceğini söyledi.

CAPITAL ECONOMICS: 250 BAZ PUAN

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TCMB'nin faizlerde agresif indirimlere başlayacağını belirterek, bu haftaki toplantıda faiz indiriminin olacağını ve bundan sonraki aylarda da parasal gevşemede agresif adımlar atılacağını söyledi.Bankanın faiz indirimlerine başlayacağı meselesinin son haftalarda güç kazandığını ifade eden Tuvey, enflasyonun son bir yılın en düşük seviyesine gerilediğini, ekonomideki ılımlı iyileşmenin de faiz indirimini desteklediğini kaydetti.

Tuvey, diğer önde gelen merkez bankalarının da giderek artan bir "güvercin" ton kullandığını aktararak, daha önce 100 baz puanlık bir indirim beklediğini ancak TCMB Başkanı Uysal'ın açıklamalarından sonra bankanın 250 baz puanlık bir indirime gidebileceğini söyledi. Tuvey, faizlerde yıl sonuna kadar da 800 baz puanlık bir indirim gerçekleşebileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)