E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı borsada net alıcı---

Yabancı borsada net alıcı

Yabancı borsada net alıcı
23 Eylül 2021 - 14:32 borsagundem.com

TCMB: Yurt dışı yerleşikler 17 Eylül haftası 89 milyon dolar hisse alımı yaptı

Yurt dışında yerleşik kişilerin 17 Eylül itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 23 milyar dolar oldu. Merkez Bankası 'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, hisse senedi stok miktarı bir önceki hafta 23.14 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Devlet iç borçlanma senetleri(DİBS) stok miktarı 7.39 milyar dolar oldu. DİBS stok miktarı önceki hafta 7.33 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Repo miktarı 1.6 milyar dolar seviyesine geldi. Repo miktarı önceki hafta 1.6 milyar dolar seviyesindeydi.

Özel sektör tahvil ve bonoları 404.52 milyon dolar oldu. Özel sektör tahvil ve bonoları bir önceki hafta 402.95 milyon dolar seviyesindeydi.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı 89.02 milyon dolar oldu.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında DİBS değeri farkı -12.29 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında repo değeri farkı -0.04 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında özel sektör bonoları farkı -1.43 milyon dolar oldu.

Borsa İstanbul'da Merkez öncesi alımlar sürüyor

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bırakın bu işleri 26 Eylül 2021 22:40

    Ondan bir cok firma kademli hisselerini geri alıyor niye haçim yok benim gibi küçük yatırımcı olarak ben bilene 150bin TL eksiyle cıktım uygulamayı kapattım yakında borsada işlemler gören firmalar ve balinalar bir birlerini öperler inşallah küçük yatırımcı burda ekmek yok cay kaşıkla veriler kazanla alırlar dikkan edin İTE KÖPEĞE YEM OLMAYIN BENDEN SÖĞLEMESİ SAYGILAR

  • Bırakın bu işleri 26 Eylül 2021 22:36

    Bırakın bu işleri borsada para kazanan kaç kişi var cevrenizde hacimler düştü bir sürü firma bedelli sermaye arttırımı gitti her hafta halka arz lar var

  • astor23 Eylül 2021 18:54

    evet evet ondan düşüyor borsamız yabancı akın akın geliyor.