E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYa bu kavga canlı yayında olsaydı...---

Ya bu kavga canlı yayında olsaydı...

Ya bu kavga canlı yayında olsaydı...
21 Temmuz 2013 - 10:29 borsagundem.com

Yumruklaşmaya varan küfürlerin havada uçtuğu Kulüpler Birliği seçimi herkesi kaygılandırdı

Kulüpler Birliği seçiminde yaşanan kavgayı değerlendiren bir başkan, “Toplantı televizyondan canlı yayınlansaydı Türkiye ayağa kalkar, taraftarlar isyan ederdi” dedi.
Hürriyet'ten İsmail Er'in haberine göre, Kulüpler Birliği’nin önceki gün yapılan kavgalı seçiminin yankıları sürerken perde arkasında yaşananlar kaygı verici boyutlarda!.. Bir kulüp başkanı, “İçeride yaşananlar televizyondan canlı yayınlansaydı ülke ayağa kalkardı. Kulüp taraftarları ‘Biz bu insanların peşinden mi gidiyoruz’ diyerek isyan ederdi” dedi.
‘F.BAHÇE BAŞKANI BURAYA GELECEK’
Birliğin başkanlığını yürüten Halil Ünal, Eskişehirspor başkanlığını kaybedince birlik başkanlığından da ayrılmak zorunda kaldı. Boşalan koltuğa Kayserispor Başkanı Recep Mamur ile Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl aday oldu. Ancak Mamur’un toplantıya katılmayan Fenerbahçe’nin kendisine vekalet verdiğini söylemesiyle kavganın fitili ateşlendi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ayağa kalkıp “Şikeci, ülke futbolunun itibarını yerler altına alan bir takımın vekaletini almaya utanmıyormusun? Biz ülke futboluna hizmet eden adamlar olarak buraya geliyorsak ve ülke futbolu için önemli karar alacak, başkan seçeceksek Fenerbahçe Başkanı da buraya gelecek” dedi.
MAMUR: BEN ADAM GİBİ ADAMIM
Bunun üzerine Mamur da “Sen Trabzonluysan, ben de Kayseriliyim. Adam kere adamım. Nereli olman önemli değil. Önemli olan adam olmaktır. Ben de adam gibi adamım” diyerek karşılık verdi.
Karşılıklı bu diyalog tansiyonu iyice yükseltti. Hacıosmanoğlu el kol hareketleriyle ses tonunu dahada yükselterek “Şov yapamızsın. Hacıosmanoğlu Ailesi’ne kimse dil uzatamaz. Sen hakaret mi ediyorsun? Dikkat et kendine, seni Türkiye’de gömecek yer bulamam” dedi. Yumruklaşmaya varan kavgada araya giren Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, iki ismi de uyarıp, “Arkadaşlar dışarıda medya var. Şu konuşmalar ve el kol hareketlerini tasvip etmiyoruz. Çok ayıp ediyorsunuz. Kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yoktur” diyerek ortalığı yatıştırmaya çalıştı.
‘MAMUR OLURSA BİRLİĞİ TANIMAM’
Devam eden toplantıda Mamur’un ısrarla “Ben Fenerbahçe’den vekalet aldım” deyince bu kez bir başka başkan “Herkes kendi kulübünden mesuldür. Bizim de çok önemli işimiz var. Biz de mi vekalet verelim. Ayıptır” diyerek karşılık verdi. Mamur ise “Ben kendi oyumu ve vekalet Fenerbahçe oyumu kullanacağım” cevabını verdi. Mamur ayrıca başkan adaylığının da süreceğini kaydetti. Tüm bu yaşananlardan sonra Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sonrasında ise kulüp başkanları Mamur’un da çekilmesi için diretmeye başladı. Hacıosmanoğlu ise “Mamur başkan olursa bir daha Trabzonspor olarak Kulüpler Birliğini tanımam” diyerek rest çekti.
Bu arada Hoşcan, Mamur’u Hacıosmanoğlu ile uzlaşıp konuşması için ikna etmek istediyse de başarılı olamadı ve Mamur, salonu terketti. Nihayetinde ortak kararla en yaşlı başkan olan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav üzerinde uzlaşı sağlandı.
HACIOSMANOĞLU İLE MAMUR ARASINDA SERT DİYALOGLAR
Mamur: Fenerbahçe’nin vekaleti bende.
Hacıosmanoğlu: Şikecilerin vekaletini almaya utanmıyor musun?
Mamur: Sen Trabzonluysan ben de Kayseriliyim. Adam kere adamım!
Hacıosmanoğlu: Seni Türkiye’de gömecek yer bulamam.
BAŞKANLAR NE DEDİ?
AHMET ŞAN
Konya Torkuspor
Ben bunlara alışık değilim

Ben yaşanan olaylardan sıkıldım. Zaten işimiz başımızdan aşkın. Futbol faır-play’dir. Ben böyle olaylara alışkın değilim. Hizmet edilecek bir konum varsa elimizi taşın altına koyarız. Benim trenimin kalkmasına az bir zaman kaldığı için toplantıyı terk ettim.
MESUT HOŞCAN
Eskişehirspor
Ağızdan çıkana dikkat edilmeli

Hoş olaylar değildi. Türk futbolu şu anda içinde bulunduğu durum bıçak sırtı bir durum, olağanüstü bir durum içerisindeyiz. Bu nedenle tüm başkanlar ve yöneticiler ağızlarından çıkan sözlere dikkat etmeli. Keşke başkanlar birbirlerine daha saygılı davransa.
RECEP MAMUR
Kayserispor
Önce insan olmak şart

Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk çerçevesi içinde Fenerbahçe’nin bana vermiş olduğu vekaleti kullanmak en doğal hakkım. Kimse birbirine hakaret edemez. Nereli olursanız olun önce insan olmak şart. İnsanca konuşursak sorunlar çözümlenir. Adaylıktan çekilmeyecektim ama her kafadan ayrı ses çıktı.
GÜLTEKİN GENCER
MP Antalyaspor
İki başkan medenice konuşabilirdi

Trabzonspor Başkanı ve Kayserispor Başkanı birbirleri ile medeni bir şekilde konuşup anlaşmalıydı. Birliğin dağılmaması için mücadele ettik. Aday konusunda çıkan problemler nedeniyle İlhan Cavcav’ın başkanlığa devam etmesi gerekir. Türk futbolu için hayırlı olsun.
METİN KALKAVAN
Çaykur Rizespor
Herşey kürsüde konuşulmalı

Kulüpler Birliği’nde ortak amaç olmalı. Görüş ve fikir ayrılıkları olabilir ama her şey kürsüde konuşulmalı. Herkes sağduyulu olmalı. Burada haklı ya da haksızı yargılamak istemiyorum. Hiç hoş olmadı. İlhan Cavcav Başkan hayırlı olsun.
AHMET NUR ÇEBİ
Beşiktaş 2. Başkanı
Tasvip edilecek olaylar değil

Kulüpler Birliği kongresinde yaşanan olaylar asla tasvip edilecek olaylar değildi. Tüm kulüplerin bu birliğe sahip çıkması gerekir. Sonuç itibarıyla bu birlik tüm kulüplerin ortak menfaatleri için çalışan bir oluşumdur.
ERKAN KÖRİSTAN
Bursaspor
Kavga ve gürültüyle olmaz

Biz Bursaspor olarak kulübümüzün menfaatini herşeyin önünde tutuyoruz. Ancak hiç bir şekilde kavga gürültüyle de sorunları çözemeyeceğimizi düşünüyoruz. Herkes çıkıp düşüncesini özgür bir biçimde dile getirmelidir.
ZİYA EREN
Kayseri Erciyes
Herkes kendi hakkını korusun

Kongrelerde daha uyumlu olmak gerek. Herkes kendi kulübünün hakkını korumalı. Her başkan ve yönetici kulübünü sahiplenmeli. Çünkü genel kurulu yapılan birlikte kulüplerin geleceği ile ilgili kararlar alınacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dağhan21 Temmuz 2013 23:05

    çakma mafya babası bu adamla bu işler yürümez bir an evvel gönderilmeli geç olmadan.

  • germer21 Temmuz 2013 17:45

    adamın akıllısı böyle başkan olup gömerse adamın cahili stat bombalarım der..aklı selim adam gibi efendice konuşömak en önemlisi....güçlü olmak başka şey dağ adamı olamk başka..Trabzon başkanına yakışmadı?

  • oflu kardeş21 Temmuz 2013 16:49

    mafya çıkarmak bir ilin övüneceği bir şey değidir,kaldı ki eğer mafya kapışması istiyorsan aziz başkan sizin çakma mafyayı sakız gibi çiğner sıkıntı yapma

  • Şenol21 Temmuz 2013 16:36

    Kayseri sendemi şike yaptın başkan sen Kayseri'yi degilsin 0/90 dilardan gelmiştin Kayseri'yi kendi işini yapar başkalarına yalakalik yapmaz

  • İlker HASOĞLU21 Temmuz 2013 14:22

    Oflu kardeş,mafya iyi bir şeymidir ? Şiddeti kullanan ve savunan kim olursa olsun cahildir benim gözümde...Bu başkan trabzona yakışmıyor ...

  • Gerçek21 Temmuz 2013 12:37

    Gerçek Fenerliler zamanı gelince gereken cevabı vereceklerdir, kimsenin kuşkusu olmasın!

  • remzi21 Temmuz 2013 12:25

    Hacıosmanoğluna bu sözler hiç yakışmıyor.bu tür başkanlarla ülke futbolunun ileride başı ağrır.

  • oflu21 Temmuz 2013 12:03

    hacıosmanoğlu nu bilen biliyor,bilmeyenler öğrensin.dediğini bu adam yapar.geçmişte yaptıklarını,ailesini araştırırsanız,kuru sıkı sıkan adam olmadığını göreceksiniz.herkes konuşur,ama herkes yapamaz.yapanlar yaptıkları için bazı yerlere gelmişler,bazı konumlara yükselmişler...o yüzden herkes bildiği işi yapıyor.unutmayın dünyada sicilyadan sonra en fazla mafya çıkartan il trabzondur.resmi kayıtlara göre çıkan sonuçtur.

  • kemal21 Temmuz 2013 11:44

    bu klasik laz laflar madem mezarcıydın ne işin var o makamda dll

  • izleyici21 Temmuz 2013 11:41

    hacıosmanoğlu başkanlığa hiç yakışmıyor, 3. sınıf mafya çakması sadece.

  • abdullah21 Temmuz 2013 11:27

    Başlar böyle yeviyesizce konuşuyorsa arkadan gelenler ne yapsın yazıklar olsun türkiyede bu saaten sonra futbol yoktur şidet vardır ama çok yazık

  • metin21 Temmuz 2013 11:08

    kayseri sen kendi isine bak birak fenerin vekaletini