E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemXi: Ticaret anlaşmasında eşitliğe ihtiyaç var---

Xi: Ticaret anlaşmasında eşitliğe ihtiyaç var

Xi: Ticaret anlaşmasında eşitliğe ihtiyaç var
22 Kasım 2019 - 11:46 borsagundem.com

Çin Devlet Başkanı Xi, ticaret anlaşmasında "karşılıklı saygı ve eşitliğe" ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkesinin ABD ile ticaret anlaşmasının ilk fazı için "karşılıklı saygı ve eşitlik temelinde" çalışmak istediğini söyledi. Xi, böylelikle, ABD Başkanı Donald Trump ile imzalayacağı olası kısmi anlaşma konusunda ilk kez yorum yapmış oldu.

Xi, Cuma günü aralarında ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Henry Kissinger'in de olduğu önemli uluslararası konuklar ile Pekin'de yaptığı toplantıda, "Bu ticaret savaşını biz başlatmadık ve bizim istediğimiz bir şey değil," dedi ve "Gerekli olduğunda, karşılığını vereceğiz, ancak ticaret savaşının olmamasına gayret göstermek için aktif bir şekilde çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

LİU HE, ROBERT LİGHTHİZER'I ÇİN'E DAVET ETTİ

Yalnızca birkaç gün önce, ABD Başkanı Donald Trump, tarafların yazılı bir anlaşma yapıp yapmayacaklaına ilişkin kuşkuların arttığı bir ortamda yaptığı açıklamada, Çin'in müzakerelerde kendisinin istediği seviyeye gelmediğini söylemişti. Çarşamba günü, Çin'in baş müzakerecesi ve Başbakan Yardımcısı Liu He, anlaşmanın ilk fazının imzalanması konusunda "temkinli iyimser" olduğunu söylemişti.

Liu bu değerlendirmeyi Çarşamba günü Pekin'de Bloomberg Medya Grubu tarafından düzenlenen Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu öncesi yapmıştı. Pekin'de Cuma günü Xi ile bir araya gelen yabancı konuklarından bazıları da bu foruma katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)