E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiWSJ'den çok ilginç Türkiye haberi---

WSJ'den çok ilginç Türkiye haberi

WSJ'den çok ilginç Türkiye haberi
06 Mart 2014 - 06:19 borsagundem.com

ABD'li Wall Street Journal gazetesi, liradaki değer kaybı ve yatırımcıdaki güven düşüklüğüne rağmen otel inşaatlarında patlama yaşandığını yazdı

ABD’li Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Türk ekonomisinde son dönemde yaşanan, liradaki değer kaybı ve yatırımcı güvenindeki düşüş gibi gelişmelere karşın, otel inşaatlarının patlama yaptığını, 75 yeni otel projesinin de yapım aşamasına geldiğini yazdı.

WSJ, ‘Ne krizi? Türkiye’de otelciler atakta’ başlıklı haberinde Türk turizmine yatırım yapan yabancıların agresif büyüme beklentilerini aktardı. Hilton grubu üst düzey yöneticilerinden Patrick Fitzgibbon, WSJ’ye Türkiye’deki portföylerini 2’ye katlamak istediklerini söyledi. Bomonti’de ocakta Hilton tarafından İstanbul’un en büyük otelinin açıldığını hatırlatan WSJ, 2007’de Türkiye’de 10 otele sahip olan Hilton’un bu rakamı şu an itibariyle 24’e çıkardığını belirtti.

ÇALKANTI TURİZMİ ETKİLEMEDİ

WSJ diğer lüks otellerden de örnekler verdi. Zorlu Center’daki Raffles Otel temmuzda açıldığında kral dairesinin gecelik 20 bin euro olacağını yazan WSJ, Türkiye’deki otel yöneticilerinin, son dönemde yaşanan çalkalantıların turizmi pek etkilemediği görüşünü de aktardı.

Starwoods grubunun temmuzda Nişantaşı’nda ilk St. Regis otelini açacağını belirten WSJ, bu otelde  yabancı dil bilen 16 ‘uşağın’ konuklar için 24 saat hazır bekletileceğini kaydetti. 

KRİZ KAHİNİ KÖTÜMSER

Adı Kriz Kahini’ne çıkan ABD’li ekonomist Nouriel Roubini’nin araştırma şirketi Roubini Global, bu yıl Türkiye için kötümser.

Roubini Global’e göre, Türkiye’de kredi büyümesinin baskılanması iç talebi azaltacak ve bu da 2014’te büyümeyi sert biçimde yavaşlatabilir. Roubini Global’in gelişmekte olan ülkeler için tahmini ise, büyüme ve enflasyon dengesinin sermaye akışlarını canlandıracağı yönünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alperen06 Mart 2014 09:13

    Nuri Rubini galiba kendi yatırımcıları Türkiye'yi ucuz kapatsınlar diye kötümser haberle piyasayı aşağı çelmeye çalışıyor.Yemezler , İstanbul'u ucuza kapatacaklar kendi akıllarınca.

  • eren06 Mart 2014 07:11

    bu robınede gecen yazısında krızın sonuna geldıgimizi yatırım zamanının geldıgini yazıyordu.kafası güzelmıydiki

  • pars06 Mart 2014 06:43

    bu kadar yolsuzluğun olduğu bir ülkede tabiki otel de kapatılır,herşey yapılır.